Manchester United-legendes zijn het eens: 'Het is niks, ik ben geen fan'

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 11:30
premier league
Woensdagmiddag kwam er uit het niets een bericht naar buiten dat de clubs in Engeland gaan stemmen over het eventueel afschaffen van de VAR. Manchester United-legendes Wayne Rooney, Roy Keane en Andy Cole zijn het in ieder geval eens met het voorstel van Wolverhampton Wanderers FC. De oud-voetballers zijn van mening dat het spelplezier wegsijpelt sinds het intreden van de VAR. 
Rooney trapt zijn statement duidelijk af bij Sky Sports en hoopt dat het snel verdwijnt. 'Alsjeblieft. Ik vind het niks. Als ze alle beslissingen juist nemen, vooruit. Maar het heeft alle plezier uit het spel genomen. Als je een doelpunt maakt, moet je wachten tot je het kan vieren. Net als de fans. Daarnaast maken ze ook nog eens fouten.' De clubs uit de Premier League gaan volgende maand stemmen en bepalen daarmee of het volgend seizoen wel of niet gebruikt zal worden. 

Iedereen moet er vanaf 

Rooney is van mening dat de gehele voetballerij weer af moet van het technische hulpmiddel. 'Ik snap dat er dan fouten gemaakt zullen worden, maar ik zie het liever zonder videoscheidsrechter.' De topscorer aller tijden van Manchester United krijgt bijval van de bikkelharde Keane. 'Ik ben geen fan en het maakt het spel inderdaad slomer. Het is frustrerend voor ons allemaal. Voor de supporters, de spelers, en voor ons.'

Ruime meerderheid nodig 

Cole sluit zich aan bij zijn mede-analisten. 'Het haalt de snelheid uit het spel. We hebben nu video-bewijs, maar alsnog maken de scheidsrechters dezelfde fouten.' Er wordt volgende maand dus gestemd door de club, als er veetien van de twintig clubs voor stemmen zal de grootste competitie van de wereld zonder VAR door het leven gaan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties