Geopperde Ajax-trainer moet Erik ten Hag gaan opvolgen in Manchester

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 13:36
copyright proshots 25136174
Kieran McKenna is hot in Engeland. De succescoach van het gepromoveerde Ipswich Town is nu in beeld om Erik ten Hag te vervangen als trainer van Manchester United. The Guardian weet te melden dat er echter meerdere kapers op de kust zijn en McKenna op zeer veel belangstelling kan rekenen van diverse Premier League-clubs.
McKenna, die zes jaar deel uitmaakte van de technische staf op Old Trafford, werd in december 2021 de manager bij Ipswich Town. Het is de 38-jarige Noord-Ier gelukt om op indrukwekkende wijze Ipswich voor het eerst sinds 2002 weer op het hoogste niveau te laten voetballen. En dus kan de oud-voetballer op serieuze interesse van een aantal clubs rekenen.
Eén daarvan is het geplaagde Manchester United. Erik ten Hag zit op de schopstoel en de Engelse media is er van overtuigd dat de Nederlander het veld moet ruimen. Er zou al een eerste contact zijn geweest tussen de vertegenwoordigers van United en McKenna, maar bronnen hebben benadrukt dat het nog "in de kinderschoenen staat”. McKenna is een bekende bij Manchester nadat hij de onder 18 heeft gecoacht en assistent werd van Ole Gunnar Solskjær.

McKenna ideale trainer voor Ajax?

Onlangs opperde Henk Spaan nog om McKenna aan te stellen als de nieuwe trainer van Ajax. 'McKenna speelt aanvallend voetbal en bekommert zich niet meteen om tegendoelpunten. Dit seizoen won hij twee keer met 4-3.' De 75-jarige columnist hoopt dat Ajax hem benaderd als hoofdtrainer volgend seizoen en verwijst daarbij naar het interview dat McKenna eerder gaf. 'Dit citaat schreeuwt Ajax: Weinig elftallen bezorgen de bal zo snel van de keeper naar de voorhoede, terwijl de tegenstander op schaduwen jaagt.'
Bovendien boekt McKenna resultaten, daar hij qua gemiddeld aantal punten per wedstrijd in het samenvoegen van de Premier League en Championship alleen managers Mikel Arteta (Arsenal) en Pep Guardiola (Manchester City) voor zich moet dulden. Ook zijn speelstijl, 4-2-3-1, kan op goedkeuring rekenen. 'Doordeweeks wordt er veel aan videoanalyse gedaan en McKenna is gespitst op individuele vooruitgang van de spelers. Hij speelt met vleugels en een nummer tien', is Spaan lyrisch. Ajax lijkt echter vol voor de komst van OGC Nice-trainer Francesco Farioli te gaan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties