Engeland is klaar met de VAR, clubs gaan stemmen over verder gebruik of afschaffing

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 22:30
copyright proshots 25230699
De ene keer is het je vriend, de andere keer verafschuw je hem. De VAR. In Engeland zijn de meeste clubs uit de Premier League er helemaal klaar mee en gaat men bekijken of het de omstreden VAR kan verbannen uit het voetbal, zo melden diverse grote media waaronder Sky Sports, The Athletic, BBC en de Daily Telegraph.
Wolverhampton Wanderers heeft een voorstel ingediend en gaat op 6 juni met de andere clubs uit de Premier League om de tafel zitten om te bekijken of de VAR afgeschaft kan gaan worden. Als minimaal dertien clubs het voorstel steunen dan is er een goede kans op de verbanning van de VAR uit het Engelse voetbal. 'Deze stap volgt op een zorgvuldige afweging en met het grootste respect voor de Premier League, de scheidsrechtersorganisatie en de andere clubs', luidt een gedeelte van de verklaring van Wolverhampton.
'Er is geen schuld. We streven allemaal naar het best mogelijke resultaat voor het voetbal en iedereen die erbij betrokken is heeft hard gewerkt om de introductie van extra technologie tot een succes te maken. Na vijf seizoenen VAR in de Premier League is het echter tijd voor een constructief en kritisch debat over de toekomst ervan.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties