Rooney vertelt anekdote over tijd bij United: ’Hij was een nachtmerrie en sprak een half jaar niet met Ryan Giggs’

Sportnieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 16:30
copyright proshots 22898445
Wayne Rooney is met 253 doelpunten de clubtopscorer van Manchester United, de legendarische spits speelde van 2004 tot en met 2017 voor The Red Devils. Tijdens een interview met The Overlap doet de Engelsman een boekje open over zijn tijd bij United en vertelt dat Nemanja Vidic soms een verschrikkelijke teamgenoot was in de kleedkamer van de Engelse grootmacht. 
'Ik sprak met iedereen, maar kun je je Nemanja Vidic herinneren? Hij was een nachtmerrie', begint Rooney. 'Als hij ruzie had met iemand sprak hij die persoon soms maanden niet. Ik herinner me dat hij zes maanden niet met Giggsy (Ryan Giggs, red.) sprak en ook heel lang niet met Patrice Evra.' United mocht dan af en toe een probleempje hebben, ze waren wel zeer succesvol in tegenstelling tot waar de club nu staat. Zo wonnen ze diverse prijzen in Engeland en bereikte in 2008, 2009 en 2011 de finale van de Champions League. In 2008 werd er na penalty's van Chelsea gewonnen.

Het seizoen redden

Rooney was onlangs nog zeer kritisch op de huidige situatie waar United in verkeerd. Momenteel staat de club op de achtste plaats in de Premier League en moet 25 mei in de FA Cup-finale tegen Manchester City het seizoen en Europees voetbal proberen te redden. Manchester United kampt dit seizoen met zeer veel blessures en de clublegende denkt dat spelers een blessure faken om maar niet mee te hoeven doen bij dit kwakkelende United.

Blessures faken

'Er zitten een aantal zeer goede spelers in die ploeg en de prestaties zijn ver onder de maat. Sommige van die spelers kunnen 100 procent spelen', begon Rooney tegenover onder andere de Daily Mail. 'Het is gemakkelijk voor ze om buiten de selectie te blijven en pas terug te keren voor de FA Cup-finale en zichzelf in de kijker te spelen voor het EK. Ik heb het door de jaren heen met eigen ogen gezien. Het eergevoel bij de geblesseerde spelers laat op dit moment te wensen over en alle kritiek blijft aan de manager kleven. Ik denk dat de spelers echt naar zichzelf moeten kijken, want als je manager in een interview zegt dat de houding van de spelers niet goed is om voor Manchester United te spelen, dan is dat een enorme belediging.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties