'Manchester United-eigenaar is te laat met het contracteren van ideale Højlund-alternatief'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 14:06
manchester united
Manchester United is te laat met het contracteren van het perfecte alternatief voor Rasmus Højlund, zo luidt de conclusie van George Smith van The Manchester Evening News. Volgens de redacteur had de Engelse topclub voor Viktor Gyökeres als tweede spits moeten gaan. De veelscorende Zweed moet nu een veelvoud kosten en zal bovendien een rol achter Højlund niet meer zo makkelijk accepteren, waardoor United hun ideale back-up misloopt.
Højlund is sinds de winterstop gigantisch op schot in de Premier League, maar raakte onlangs geblesseerd en zijn vervanging is er eigenlijk niet. Smith schrijft dat hij een gigantisch gat achterliet en Ten Hag moest goochelen om de spitspositie in te vullen. Anthony Martial is namelijk ook geblesseerd en mag bovendien in de zomer vertrekken, waardoor United de markt opgaat voor een tweede spits.

Het profiel van de tweede spits van United

Namen als Harry Kane en Ivan Toney passeerden de revue, maar zijn onhaalbaar en peperduur. Sir Jim Ratcliffe, sinds kort de nieuwe eigenaar, wil graag een iets goedkopere optie die nog kan groeien in zijn rol. 'Ik vind liever de nieuwe Kylian Mbappé dan dat ik een fortuin spendeer om succes te komen. Dat is niet erg slim op een bepaalde manier. Iedereen kan dat. Maar wat veel uitdagender is, is om de nieuwe Mbappé, de nieuwe Jude Bellingham of de nieuwe Roy Keane te vinden', zo zei hij al eerder in de Geraint Thomas Cycling Club podcast. 
Smith schrijft dat Ratcliffe daardoor eigenlijk iets te laat is, aangezien het perfecte alternatief voor Højlund afgelopen zomer al op te halen was. Viktor Gyökeres maakte furore in de Championship bij Coventry City, maar vertrok ondanks interesse van clubs uit de Premier League voor 21 miljoen euro naar Sporting Portugal. Daar schiet de 25-jarige spits met scherp en was hij al goed voor 22 doelpunten in 24 competitiewedstrijden.
'Gyökeres liet bij Coventry behalve een fantastische goalgetter te zijn ook zien te beschikken over snelheid, kracht en fysiek. Zijn profiel was dat van een speler die capabel is om op een hoger niveau te presteren', zo concludeert Smith nu. De 20-voudig Zweeds international heeft een afkoopclausule van 100 miljoen euro en zowel Arsenal als Chelsea zitten achter hem aan.

Wat als Ratcliffe er al in de zomer was geweest?

'Als we reflecteren hebben enkele topclubs uit de Premier League, inclusief United, afgelopen zomer de boot gemist toen Gyökeres nog een fractie van de huidige marktwaarde kostte. Hij zal nu geen trek meer hebben om tweede spits achter Højlund te spelen, daar hij verwacht week in week uit te starten. Als Ratcliffe deze zomer al aan het roer had gestaan zou een speler met zijn profiel perfect gepast hebben in de nieuwe strategie', zo sluit Smith treurend af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties