'Manchester United hoopt Real Madrid af te troeven in strijd om Spanjaard van 61 miljoen'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 13:25
dani olmo
Manchester United en Real Madrid melden zich in de race om de handtekening van Dani Olmo, meldt de Daily Mail. De spelmaker van RB Leipzig heeft volgens de Britse krant een afkoopclausule van omgerekend 61 miljoen euro in zijn contract staan. Ook Manchester City, Tottenham Hotspur en Chelsea zijn geïnteresseerd in zijn diensten.
De 25-jarige Olmo kwam uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, vertrok uiteindelijk transfervrij naar Dinamo Zagreb en uiteindelijk besloot Leipzig hem in 2020 voor 29 miljoen euro aan te trekken. Inmiddels staat de teller op 142 wedstrijden, waarin hij 28 keer scoorde en 33 assists gaf. Olmo speelt voornamelijk als aanvallende middenvelder, al wordt hij dit seizoen veelvuldig op zowel de linker- als rechtervleugel geposteerd. Ook als spits misstaat de Spanjaard niet.
Vanwege zijn veelzijdigheid heeft hij de indruk gewekt van meerdere Europese topclubs, zo meldt de Daily Mail. Vooral Real Madrid en Manchester United zouden hem willen halen. Olmo gaf dinsdag tegen Brazilië nog zijn visitekaartje af door de 2-0 te verzorgen. In het strafschopgebied gaf hij Lucas Beraldo een vieze panna, kapte Bruno Guimaraes uit en liet keeper Bento vervolgens kansloos met een schot in de verre hoek. Bij RB Leipzig ligt hij nog tot 2027 vast.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties