Manchester City 'in oorlog' met Premier League: club ontkent alle 115 aanklachten

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 19:30
copyright proshots 23622790
Volgens The Times is Manchester City in een hevig conflict met de Premier League. De club gaat in beroep tegen de competitie, en volgende week maandag begint een rechtszaak tussen de twee partijen.
De uitkomst van deze rechtszaak zou de regels van het Engelse voetbal ingrijpend kunnen veranderen. Een mogelijke uitkomst is dat de 115 aanklachten tegen City, die betrekking hebben op financiële en regelgevende overtredingen, worden ingetrokken. De hoorzitting, die meer dan een maand zal duren, zou ook kunnen leiden tot zware boetes voor de eigenaren van City en zelfs tot administratieve degradatie voor het team van Pep Guardiola.
City wil de zogenaamde APT-wet beëindigen en een schadevergoeding eisen van de Premier League. Deze wet, die in december 2021 werd ingevoerd na de Saoedi-Arabische overname van Newcastle United, verhindert dat een eigenaar onbeperkt geld in een club kan stoppen. De regel is bedoeld om de Premier League competitief te houden door te voorkomen dat clubs commerciële deals sluiten met bedrijven die banden hebben met hun eigenaren.
Als City succesvol is in hun beroep, en sommige rivaliserende clubs vrezen dat dit zal gebeuren, zou dit rijkere clubs in staat stellen om sponsordeals te sluiten zonder onafhankelijke beoordeling. Dit zou hen in staat stellen om veel meer geld in te zamelen en te besteden aan spelers.

Manchester City ontkent alle beschuldigingen 

De andere negentien Premier League-clubs zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de juridische actie. The Times meldt dat tussen de tien en twaalf clubs zich hebben aangemeld. Volgens de krant is dit 'een burgeroorlog' tussen City en de rest van de clubs. De 115 vermeende overtredingen door City tussen 2009 en 2023 hebben betrekking op sponsorovereenkomsten gefinancierd door bedrijven die banden hebben met Abu Dhabi. City ontkent alle beschuldigingen met betrekking tot deze aanklachten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties