Lovende woorden voor teamgenoot: ‘Klinkt cliché, maar dat is echt zijn dagelijkse routine’

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 22:15
copyright proshots 22680927
Alireza Jahanbakhsh heeft zich bij Kick ‘t Met, een programma van Ziggo Sport, zeer lovend uitgelaten over teamgenoot Santiago Gimenez. De twee Feyenoord-spelers zijn samen te gast bij het programma dat wordt gepresenteerd door Armin Shah en Jefferson Osei. De Iraniër is onder de indruk van zijn Mexicaanse teamgenoot. 
'Ik heb het hem ook verteld, maar een van de dingen die ik heel sterk vond bij Santi is dat hij heel consistent is in de dingen die hij doet', vangt Jahanbakhsh aan. 'Misschien heeft hij ook veel tips gekregen van zijn vader (Christian Gimenez), die ook profvoetballer was. Hij kan de ervaring van zijn vader inzetten. Sinds dag één kon je gelijk zien dat hij een harde werker is.' Gimenez maakte tot nu toe in 32 wedstrijden 23 doelpunten. 

Altijd bezig om beter te worden

'Hij wil echt leren, hij wil zich constant verbeteren. Dan ga je ook snel resultaten zien. Hij is altijd één van de eerste jongens die naar de sportschool gaat en ook na de trainingen gaat hij langer door.' De vormdip van de spits ligt dus niet aan zijn mentaliteit. 'Het klinkt misschien een beetje cliché, maar dat is echt zijn dagelijkse routine. Hij is eigenlijk altijd op de club. Best verrassend, want als je van buiten Europa komt is alles heel anders.' 

Transfer in de maak?

De lofzang houdt maar niet op, want Jahanbakhsh zag al heel snel dat zijn teamgenoot zou gaan slagen in Rotterdam. 'Als je dan naar een nieuwe club gaat waar alles ineens heel professioneel is, dan moet je je houden aan de dagelijkse routine, op en buiten het veld. Je kon vanaf het begin al zien dat hij hier zou gaan slagen. Mijn verwachtingen waren hoog. De manier waarop hij het heeft gemanaged en waarop hij presteert voor de ploeg is echt uitstekend.' Feyenoord speelt nog twee wedstrijden en daarna is het de verwachting dat Gimenez een stap gaat maken. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties