Mislukte panenka nekte zelfvertrouwen van geplaagde spits: 'Grote fout'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 11:00
copyright proshots 25048340
Het contrast is geen enkele Eredivisievolger ontgaan: waar Santiago Giménez de doelpunten vóór de winterstop nog aaneen reeg, schoot de Feyenoord-spits in kalenderjaar 2024 (bijna) geen deuk meer in een pakje boter. Ook tegen PEC Zwolle (afgelopen zondag, 5-0) begon hij nog op de bank, maar was hij in de tweede helft alsnog belangrijk door als invaller tweemaal te scoren. Bij Ziggo Sport heeft de Mexicaan onthuld waar het naar zijn idee is misgegaan met zijn zelfvertrouwen, en daarvoor moeten we inderdaad een aantal maanden terug in de tijd.
In november legde Giménez tegen RKC aan voor een penalty. De tot dan toe onbetwiste nemer scoorde tijdens de eerste Eredivisiemaanden al vaker dan eens vanaf de stip, maar tegen de club uit Waalwijk ging het mis: de spits wilde het mooi doen, ging voor een panenka en wipte de bal over.

Bepalend moment

Na afloop van het duel stopte Giménez de hand niet direct in eigen boezem, maar met terugwerkende kracht blijkt het moment toch funest te zijn geweest voor zijn zelfvertrouwen. 'Dat was echt een heel erg grote fout, voor mij was dat belangrijk', geeft de voormalige aanvoerder van de topscorerslijst bij Ziggo Sport toe. 'Mijn vertrouwen was erg groot, maar dat begon daarna af te nemen.'

Geen schim

Na de winterstop scoorde de spits nog vijf keer, maar was hij geen schim meer van de speler die in 2023 aan de lopende band scoorde. Het leidde ertoe dat hij vaker gewisseld werd en tegen PEC dus zelfs op de bank begon (ten koste van Ayase Ueda, die zelf ook een penalty miste). De transfergeruchten rond de aanvaller namen de voorbije weken ook wat af; Napoli zou Giménez voor circa veertig miljoen euro over willen nemen, klonk het in maart, maar daarna ging het niet bergopwaarts voor de goalgetter. Twee goede optredens in de resterende speelrondes van de Eredivisie zouden absoluut kunnen helpen om Giménez' zelfvertrouwen (en daarmee zijn transferwaarde) nog wat extra op te krikken.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties