Kroes heeft kandidaat voor transferzaken op het oog; had belangrijke rol bij komst Erling Haaland

Sportnieuws
maandag, 01 april 2024 om 13:20
copyright proshots 24713849
Christopher Vivell is volgens Voetbal International de belangrijkste kandidaat om na de zomer directeur transfers te worden bij Ajax. De Duitser sprak al meerdere keren met Alex Kroes. Het medium schrijft verder dat er ook vraagtekens geplaatst worden bij de mogelijke aanstelling van de Duitser.
Op persoonlijk gebied lijkt de man die eerder zijn sporen verdiende bij onder andere RB Leipzig een tegenpool van Mislintant te zijn, schrijft VI. 'Waar Mislintat zichzelf in zijn media-momenten goed wist te verkopen en bravoure uitstraalde, werd Vivell vaak op de achtergrond gehouden.'
Vivell heeft binnen het Red Bull-concern een sterke naam. Deze verkreeg hij onder andere bij de belangrijke rol die hij speelde bij de transfers van onder meer Erling Haaland, Dominik Szoboszlai en Karim Adeyemi. Toch zijn er ook twijfels, schrijft VI. Dit komt deels doordat Vivell bij de clubs waar hij eerder werkte geen statutaire bevoegdheden had. 'Alles wat Vivell deed had dus eerst goedkeuring nodig.'
Daarnaast draagt met zijn Red Bull-achtergrond normaal gesproken niet de typische manier van Ajax-voetbal. Het leidt tot twijfel of juist in de tijd waarin men rondom Ajax schreeuwt om herkenbaarheid, een man aan te stellen die uit andere kringen komt. 

Kroes voorstander aanstelling Vivell

Alex Kroes heeft Vivell echter hoog zitten, wordt vermeld. 'Alex Kroes is een fan van Vivell en heeft hem in ieder geval zijn zegen gegeven. De interesse in de Duitser is serieus, nu lijkt het voor Kroes zaak om iedereen ervan te overtuigen dat Vivell de juiste man is voor Ajax, daar waar Vivell de Ajax-manier zal moeten omarmen.' Kroes zal echter eerst een hoofdtrainer aanstellen voor hij een technisch directeur aanstelt. Eerder gaf hij aan voor de volgende transferperiode zelf de verantwoordelijkheid op zich te nemen.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties