'Kroes sprak al met vijf kandidaten; komst Vivell onwaarschijnlijk'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 13:09
copyright proshots 15609674
Christopher Vivell lijkt vooralsnog niet de directeur transfers te worden bij Ajax. Dat valt vrijdagochtend te lezen in De Telegraaf. Ajax wil een nieuwe directeur transfers aanstellen en in die zoektocht viel eerder deze week de naam van de Duitser, die eerder werkzaam was bij Red Bull Salzburg, RB Leipzig en officieel nog onder contract staat bij Chelsea.
Het beloven drukke en spannende weken te worden in Amsterdam. Directeuren Alex Kroes en Marijn Beuker zoeken naar 'de perfecte staf', terwijl men ook volop aan de slag gaat met de renovatie van de huidige selectie. 'Dat doen zij, omdat de tijd voor de nieuw aan te stellen directeur transfers te kort is om zich de Ajax-wetten eigen te maken', schrijft De Telegraaf. Volgens de krant is het de bedoeling dat de nieuwe directeur transfers pas ná de zomerse transferperiode wordt aangesteld óf dat hij eerder wordt vastgelegd om hem in de zomerperiode 'over de schouder' van Kroes te laten meekijken.

'Komst van Vivell bij Ajax vooralsnog onwaarschijnlijk'

Volgens 'bronnen binnen Ajax' zou Kroes voor de vacante functie al met meer dan vijf mogelijke kandidaten hebben gesproken. Onder hen ook 'de door een zaakwaarnemer aangeprezen' Christopher Vivell. 'Hoewel de Duitser een ’redelijk tot goede’ indruk op Kroes zou hebben gemaakt, is zijn komst vooralsnog onwaarschijnlijk', wordt geschreven. Net als eerder bij voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat klinken 'uit de markt' slechte geluiden over de bij Chelsea mislukte directeur. Vivell zou in Londen geen rol hebben gehad en alleen bezig zijn geweest met het opzetten van satellietclubs.
De Telegraaf schrijft dat kwaliteit leidend zal zijn bij Ajax en dat Kroes voorkomt dat te veel macht in handen van één man komt. Toch vinden velen het bij Ajax voor de beeldvorming ook onhandig om na het debacle-Mislintat voor transfers opnieuw een Duitse directeur aan te stellen.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties