KNVB spreekt zich fel uit met statement: 'Je belast er heel Nederland mee'

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 10:24
knvb logo nederlands elftal
Onlangs werd er een regeerakkoord op hoofdlijnen bereikt door de vier politieke partijen PVV, VVD, BBB en NSC. Daarin staat onder andere dat btw op culturele goederen, waar ook kaarten voor voetbalwedstrijden onder vallen, omhoog gaat. De KNVB is daar niet blij mee en heeft dat in een statement laten weten. 
Als tegengas op de plannen van de vier partijen staat er maandagochtend in vrijwel ieder landelijk en regionaal blad een advertentie van een organisatie die zich richt op sport, cultuur, horeca en media. 'Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee', valt er onder andere te lezen. 'De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca en media.' Momenteel zit er een btw van 9% op kaartjes voor voetbalwedstrijden. Door het btw-plan van de nieuwe coalitie stijgt die btw naar 21%, dat betekent dat je kaartje nog veel duurder zal worden. 
De advertentie vraagt aan de mensen zich uit te spreken tegen de mogelijke nieuwe regeling. 'Het is een belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op de fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties