PSV shopt bij jeugdopleiding Ajax en lijkt beet te hebben: Eindhovenaren dicht bij toptalent

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 9:30
ajax
Sean Steur (16) is dicht bij een overstap naar PSV, zo weet Ajax Showtime te melden. Vorige week werd bekend dat de Eindhovenaren geïnteresseerd zijn in het toptalent, maar concreet was die interesse toen nog niet. Nu lijkt het erop dat de jonge middenvelder het shirt van Ajax gaat verruilen voor het shirt van PSV.
Steur maakte het afgelopen seizoen zijn meeste minuten in Ajax O17 en boekte sportieve successen met die ploeg. Zo won het jeugdteam van de Amsterdammers de prestigieuze Future Cup en de nationale beker voor O17-teams. Op de Future Cup was Steur belangrijk met een doelpunt in de finale tegen FK Partizan Belgrado. 
Ook had Steur een belangrijk aandeel in het winnen van de nationale beker. Zo leverde hij tijdens de finale tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag een prachtige assist op ploeggenoot Emre Ünüvar. In totaal was hij dit seizoen goed voor acht goals en zestien assists.
Naast zijn wedstrijden in Ajax O17 deed de Volendammer al drie keer mee bij Ajax O18 en maakte hij zelfs zijn debuut in Jong Ajax. Dat is bijzonder te noemen, want gezien zijn leeftijd hoort de middenvelder eigenlijk nog in Ajax O16 te spelen. Het talent geldt als één van de pareltjes binnen de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Ajax heeft dan ook pogingen gedaan om Steur te contracteren, maar het lijkt erop dat het gat tussen beide partijen te groot is om te overbruggen. 

Broer Steur ging hem voor

Als Steur daadwerkelijk de overstap naar PSV maakt, is hij niet de enige Steur in de opleiding van de Eindhovenaren. Zijn broer Roy speelt namelijk sinds 2023 bij PSV. Roy Steur kwam destijds over van Bayer Leverkusen, maar kent ook een verleden bij Ajax. Zo speelde hij van 2015 tot 2021 in het wit-rood-wit van de Amsterdammers.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties