Nederlandse televisie verliest iconische analist: 'Heb er geen trek meer in'

Sportnieuws
zondag, 02 juni 2024 om 18:52
copyright proshots 22893530
De Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid is zijn laatste kunstje geweest als analist op de Nederlandse televisie. Jan Boskamp stopt per direct en dat zal vele voetbalfans pijn in het hart doen.
Nederland is veel voetbalpraatprogramma's rijk en het aanbod aan analisten is groot. Over de kwaliteit van de analisten valt een goede discussie te voeren, maar Jan Boskamp behoort toch zeker tot de top van de analisten. De ras-Feyenoorder heeft besloten om er op 75-jarige leeftijd mee te stoppen. 'Ik vind het hartstikke leuk, maar dat klere-eind rijden. Ik heb daar echt geen trek meer in. En ik krijg ook altijd boetes', laat Boskamp na de Champions League-finale weten bij RTL7.
'Ik zal het zeker missen. Begin van het jaar heb ik het al besproken en toen zei ik dit is mijn laatste jaar', gaat Boskamp verder. De afgelopen jaren heeft de sympathieke oud-voetballer te maken gehad met droevige privéomstandigheden en was hij daardoor al minder vaak op tv te zien. Kersverse Champions League-winnaar Thibaut Courtois had in de live-uitzending van RTL mooie woorden over voor Boskamp. 'Ik ben heel blij dat ik hem heb leren kennen. Hij hoeft nu eindelijk geen mensen meer af te maken op tv. Ik wens hem het allerbeste', zegt Courtois met een knipoog. De sluitpost werd onlangs nog 'afgemaakt' door Boskamp nadat hij bedankte voor de Belgische nationale ploeg.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties