Kieft enthousiast over vaak bekritiseerde Oranje-international: 'Hij zit overal tussen'

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 14:02
de roon
In Nederland ligt Marten de Roon vaak onder vuur, omdat het geen goede voetballer zou zijn. Ook in het Nederlands elftal lijkt de middenvelder zijn plekje kwijt te zijn geraakt. Donderdagavond bereikte hij met Atalanta de finale van de Europa League waarin het tegen Bayer Leverkusen gaat spelen. Hij maakte met zijn optreden veel indruk op Wim Kieft.
Atalanta won donderdagavond met 3-0 van Marseille. 'Hij is op zijn best als je hem niet ziet', vangt een zeer complimenteuze Kieft aan. 'En dat was hij', haakt mede-analist en tevens bondscoach van Curacao Dick Advocaat in. 'Hij was onopvallend goed. Hetzelfde met Koopmeiners, dat zijn toch bepalende spelers', concludeert Advocaat. Beide spelers hopen een plekje in de EK-selectie van Ronald Koeman te bemachtigen. 

Stille kracht 

Kieft is zeer lovend over de defensieve kwaliteiten van De Roon. 'Hij pakt altijd een hoop af. Dat lijkt heel simpel, maar het is natuurlijk hartstikke belangrijk voor je team. Hij zit gewoon overal tussen en heeft een ongelooflijk goede timing. Daar heeft hij een goed gevoel voor, of een talent. Het is enorm belangrijk voor een elftal dat er altijd iemand is die goed staat.' De Roon lijkt zich hiermee te hebben bewezen aan bondscoach Koeman.

Blij met finale 

'Als je de Europa League-route bekijkt heb je niet de minste tegenstanders gehad. Ik denk ook dat je in alle wedstrijden heb laten zien dat het geen gestolen overwinningen zijn', reageerde Teun Koopmeiners na afloop van de klinkende overwinning in de halve finale van de Europa League. De middenvelder geniet ook interesse van Liverpool, maar of dat daadwerkelijk tot ene transfer komt is niet zeker.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties