Uitslagen halve finales Europa League en Conference League: El Kaabi scoort wéér en kraakt Aston Villa

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 8:00
copyright proshots 25187573
Na een verbluffend slot van het tweeluik in de Champions League, werden er donderdagavond ook nog drie halve finales in de Europa League en Conference League afgewerkt. Vanwege Hemelvaart kwam Club Brugge op woensdag al in actie, maar dat treffen met Fiorentina eindigde voor de Belgische deelnemer in mineur: door een benutte strafschop werd het in de slotfase nog 1-1, en dat terwijl de club uit Florence de heenwedstrijd nipt had gewonnen. Op donderdag slaagde Aston Villa er niet in zich op te richten na de verrassende heenwedstrijd tegen Olympiakos (2-4). In de Europa League bleef Bayer Leverkusen op miraculeuze wijze ongeslagen, terwijl het Atalanta van Teun Koopmeiners overtuigend won van Olympique Marseille.
Als cupfavoriet Aston Villa zich alsnog had willen plaatsen voor de eindstrijd, moest het in het kolkende stadion van Olympiakos Piraeus een achterstand van twee doelpunten goedmaken. Niet onmogelijk, maar de Griekse club tartte op Villa Park wel alle verwachtingen door (mede dankzij een hattrick van Ayoub El Kaabi) met een voorsprong op de return te anticiperen. In de return kreeg Villa genoeg kansen, maar was het hattrick-hitter El Kaabi die nog maar eens toesloeg.

Leeuwenwerk

In de Europa League was man-in-vorm Teun Koopmeiners vorige week al belangrijk door zijn spits Scamacca te bedienen, maar Marseille scoorde ook; Atalanta moest in eigen huis dus winnen om op de 'veiligste' manier de gewilde finaleplek binnen te slepen. Dat lukte ruimschoots; vooral Scamacca had alle gelegenheid om de nederlaag voor Marseille nog groter te maken.
Voor Bayer Leverkusen gold dat het zich in eigen huis vooral niet moest laten verrassen door Roma. De Duitse kampioen verrichte het leeuwenwerk al door in Olimpico met 0-2 te winnen. Toch wist Roma de stand gelijk te trekken; door twee strafschoppen stond Leverkusen diep in de tweede helft op verlengen, maar door twee late doelpunten bleef de succesploeg op miraculeuze wijze alsnog ongeslagen.
Een saillant detail is dat het geplaatste Atalanta en het uitgeschakelde Roma komend weekend in de Serie A de strijd aangaan om een Champions League-ticket.

Programma Europa League

Wedstrijd (tijd)Uitslag
Atalanta-Olympique Marseille (21.00u)(1-1), 3-0
Bayer Leverkusen-AS Roma (21.00u)(2-0), 2-2

Programma Conference League

Wedstrijd (tijd)Uitslag
Club Brugge-Fiorentina(2-3), 1-1
Olympiakos-Aston Villa (21.00u)(4-2), 2-0

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties