Japanse wereldtopper is in Nederland en geeft Van de Zandschulp advies: 'Krop negatieve emoties niet op'

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 12:42
copyright proshots 25377280
Deze week bereiden de tennissers zich op de grasbanen van Rosmalen voor op het derde grandslamtoernooi van het jaar, Wimbledon. Bij de dames zien we een opvallende naam in de hoofdtabel. Wereldtopper Naomi Osaka is naar Nederland gekomen om minuten in de benen te krijgen op de groene ondergrond. De Japanse is uit een diep dal geklommen en steunt haar Nederlandse collega Botic van de Zandschulp.
Osaka heeft een indrukwekkend palmares waar drie grandslamtitels op prijken. Maar in 2021 en 2022 beleefde de sympathieke Japanse een zware periode. Door mentale problemen was goed presteren niet meer mogelijk en zakte Osaka ver af op de wereldranglijst. In 2023 beviel ze van haar eerste kind en anno 2024 is de 26-jarige Osaka vastbesloten om weer terug te keren op het hoogste niveau. 'Ik wil absoluut nog meer grandslamtoernooien winnen. Ik wil ook absoluut proberen om een nog betere speelster te worden dan ik al was', zegt de tennisster in gesprek met de NOS.
Over de mentale problemen is Osaka zeer openhartig geweest. In een Netflix-documentaire sprak ze uitgebreid over de worstelingen waar ze mee kampte. Twee weken geleden gaf Van de Zandschulp aan in hetzelfde schuitje te zitten en te twijfelen over hij het nog op kan brengen om verder te gaan tennissen. Osaka herkent de problemen die de Nederlander ervaart. 'Ik weet niet of je het zozeer kunt vermijden. Als het komt, dan komt het. Het is vooral belangrijk dat je veel goede mensen om je heen hebt.' Osaka heeft ook een tip voor Van de Zandschulp. 'Het is, denk ik, ook belangrijk dat je je negatieve emoties niet opkropt en dat je er met mensen over kunt praten. En weet ook: iedereen wil je helpen.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties