Coach Botic van de Zandschulp reageert na afstraffing: 'Maandag was het wel heftiger'

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 17:25
copyright proshots 23836366
Na een pijnlijke avond op Roland Garros overweegt Botic van de Zandschulp te stoppen met professioneel tennis. De voormalig kwartfinalist op de US Open (2021) kwam er in zijn eerste ronde-partij tegen Fabio Fognini totaal niet aan te pas en worstelde daarnaast met zijn mentale gesteldheid. Het aanschouwen van die lijdensweg was een extra pittige opgave voor Peter Lucassen, die een aantal weken terug een nieuwe samenwerking met Van de Zandschulp aanging.
Bij De Telegraaf bevestigt Lucassen dat hij het beladen karakter van de wedstrijd rap aanvoelde, maar stelt hij ook dat het er vóór de start helemaal niet zo slecht uitzag. 'Tijdens de wedstrijd zag ik een compleet andere Botic', verzucht hij. 'Dan kun je vanaf de kant ook niet zoveel'.

Heftiger dan eerder

Lucassen wist bij het aangaan van een nieuwe samenwerking (eerder zette Van de Zandschulp hem juist aan de kant, red.) dat zijn pupil het niet makkelijk had, maar zo erg als maandag was het volgens de coach nog niet. Er mist vertrouwen, en dat is nog zacht uitgedrukt. Van de Zandschulps uitspraak dat hij misschien wil stoppen, deed hij in the heat of the moment, maar het is allerminst uit te sluiten dat het zover komt.

Toch nog even dubbelen

Hoe nu verder? 'We hebben een plan richting het grasseizoen, maar eerst gaat hij hier nog een dubbelwedstrijd spelen', schetst Lucassen de komende dagen en weken. Die dubbelwedstrijd speelt Van de Zandschulp (indien volgens planning) dinsdagavond al, met zijn vertrouwde partner Robin Haase.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties