Van de Zandschulp overweegt te stoppen met tennis na 'lijdensweg' op Roland Garros

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 1:26
botic van de zandschulp
Voor Botic van de Zandschulp is Roland Garros 2024 uitgelopen op een grote teleurstelling. De Nederlander verloor maandagavond in de eerste ronde kansloos met 1-6 1-6 5-7 van Fabio Fognini. Na afloop van het duel liet Van de Zandschulp weten dat hij twijfelt of hij nog verder wilt gaan als professioneel tennisser.
Het gehele jaar worstelt Van de Zandschulp al met zijn vorm. In 2022 stond de Veenendaler op een 22e positie op de wereldranglijst en leek een mooie toekomst in het vooruitzicht te liggen. Echter vindt 'BvdZ' zichzelf nu terug op plek nummer 102 en zijn de resultaten ronduit bedroevend. Op de baan maakt de tennisser een gelaten indruk en oogt hij weinig gemotiveerd. In gesprek met De Telegraaf laat Van de Zandschulp weten dat hij geen plezier meer haalt uit het tennis. 'Ik kijk totaal niet uit naar het spelen van wedstrijden. Vandaag was een lijdensweg voor mij', aldus een bedroefde Van de Zandschulp.
Het is zelfs zo erg dat de nummer twee van Nederland er aan denkt om helemaal te stoppen met tennissen op het hoogste niveau. 'Het is iets waar ik al een tijd mee loop. Maar de laatste tijd stel ik mezelf vaker die vraag. Je moet werk doen dat je leuk vindt. Je hebt er af en toe een mindere dag tussen, dat heeft iedereen, maar als het er te veel worden, moet je jezelf wel dingen afvragen. Tuurlijk is dit vers na de wedstrijd, maar het zijn geen dingen waar ik nu 1,2,3 mee kom. Ik heb voor mezelf vragen die ik moet beantwoorden.' Van de Zandschulp is in Parijs wel nog actief in het herendubbelspel.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties