Griekspoor is klaar met trainingsmaatje Van de Zandschulp: 'Houdt op een gegeven moment op'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 22:58
tallon griekspoor
Voor Tallon Griekspoor begint Roland Garros 2024 dinsdag met een wedstrijd tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald. De Nederlander wil de stap naar de top-20 van de wereld dit seizoen halen en kan in Parijs flink wat punten binnen harken voor de wereldranglijst. Griekspoor is vastberaden zijn doelstelling te behalen en gooit het roer resoluut om en trekt de deur in Nederland achter zich dicht.
In aanloop naar Roland Garros trainde Griekspoor een aantal dagen op Mallorca met Rafael Nadal. De Noord-Hollander werd gevraagd om als sparringpartner te fungeren van de gravelkoning uit Spanje. Dat beviel Griekspoor meer dan goed en de keuze is nu gemaakt om alleen nog maar te gaan trainen met spelers uit de top-20 van de wereld.
Griekspoor verkast naar Monaco, waar bijna alle wereldtoppers wonen en hun trainingsarbeid verrichten. 'Kijk alleen al wie er uit de top twintig van de wereld in Monte Carlo wonen, dat zijn er zeker een stuk of tien. Het gaat mij enorm helpen als ik elke dag met die jongens kan trainen', zegt Griekspoor in gesprek met de NOS.

Griekspoor heeft meer uitdaging nodig

Doordat Griekspoor de deur in Nederland achter zich dicht trekt zal hij niet meer samen trainen met zijn maatje Botic van de Zandschulp. Het werd volgens Griekspoor de hoogste tijd dat hij een andere invulling ging geven aan zijn trainingen. 'In Nederland train ik eigenlijk alleen met Botic. Maar als wij de komende tien jaar op elkaar zijn aangewezen, worden wij daar allebei beter van? Dat houdt op een gegeven moment ook een keer op.'
Naast het kunnen trainen met wereldtoppers ziet Griekspoor nog een enorm voordeel van het wonen entennissen in Monaco. 'Daar schijnt driehonderd dagen per jaar de zon. Ze tennissen daar in december gewoon buiten, met 16 of 17 graden, terwijl ik dan in Nederland met een thermoshirt aan in een hal sta. In mijn ogen kan het niet beter. Zodra ik daar zit, is het plaatje compleet', blikt de Nederlander alvast vooruit op zijn nieuwe reis richting de mondiale tennistop.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties