FC Twente-spelers stonden dag voor cruciaal duel op festival: 'Weghorst had ze aangepakt'

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 21:55
copyright proshots 25284833
FC Twente verzekerde zich zondagmiddag van Champions League-voetbal door met 1-2 te triomferen over provinciegenoot PEC Zwolle. Echter, de aanwezigheid van Mees Hilgers en Naci Ünuvar op een festival de dag ervoor heeft tot woede geleid onder menig supporter.
De twee Twente-spelers werden de dag voor de cruciale wedstrijd gezien op Freshtival, samen met de voormalige Twente-speler Joshua Brenet. Hoewel Twente nipt zegevierde over PEC Zwolle, heeft deze actie toch voor onbegrip gezorgd, met name bij Twente-watcher Leon ten Voorde van Tubantia. Hij begrijpt de situatie niet en vindt dat andere spelers hadden moeten ingrijpen. 'Er liepen 30.000 mensen rond, waaronder veel Twente-supporters. Alles werd gefilmd.'
Verdediger Hilgers begon tegen PEC, maar moest na een uur vanwege kramp van het veld. 'Ik zeg niet dat het daardoor komt,' merkt Ten Voorde op. 'Hij heeft ongetwijfeld water gedronken, maar ik kreeg wel meteen een appje. Dat kan niet.' Ten Voorde is van mening dat FC Twente op het gebied van dergelijke zaken veel professioneler moet worden. Bij grote clubs of met spelers met meer leiderschap in de kleedkamer zou dit niet zijn getolereerd, denkt hij. 'Met een Wout Weghorst in de selectie zouden die jongens niet op Freshtival zijn geweest. Hij had ze aangepakt in de kleedkamer als hij die beelden had gezien,' voorspelt Ten Voorde.

Weghorst op weg naar Twente

Of Weghorst binnenkort te bewonderen zal zijn in de kleedkamer van Twente is nog maar de vraag. De kans lijkt aanwezig. Achter de schermen is de international, die opgroeide in het oosten van het land, druk bezig om die droom te verwezenlijken. Wel voetbalde hij voor regiogenoot en rivaal Heracles, voordat hij écht doorbrak in Nederland en Europa.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties