Humphries overtuigend winnaar van Grand Slam of Darts en verdient aanzienlijk geldbedrag

Humphries overtuigend winnaar van Grand Slam of Darts en verdient aanzienlijk geldbedrag

Darter Luke Humphries heeft in Wolverhampton de finale van de Grand Slam of Darts op overtuigende wijze gewonnen. De Engelsman was met 16-8 veel te sterk voor zijn landgenoot Rob Cross. Nog nooit eerder won Humphries deze prijs. Het is pas de tweede majortitel van de 28-jarige Humphries.

De Engelsman is al het hele toernooi in goede vorm. In de groepsfase was hij al oppermachtig en ook in de knock-outronde kende Humphries niet al te veel moeite. In de finale leek het er in eerste instantie op dat het nog wel eens spannend zou kunnen worden. Cross gooide terwijl Humphries op grote achterstand stond in de leg, 170 uit. Uiteindelijk ging 'Cool Hand Luke' met een voorsprong van 3-2 de pauze in. Na de onderbreking sloeg Humphries een gat en vergrootte hij zijn voorsprong naar 7-3.

Humphries bleef een zeer hoog gemiddelde noteren en liep zelfs uit naar 14-5. Cross pakte vervolgens nog een paar legs, alleen het was te laat om nog in de buurt te komen van de Engelsman. Humphries gooide zijn tweede matchdart raak, en dat betekent dat Humphries de uiteindelijke terechte winnaar is geworden van de Grand Slam of Darts.

Humphries ongeslagen richting de finale

Op zijn weg richting de finale verloor Humphries geen enkele wedstrijd. In de poulefase versloeg hij Steve Lennon (5-2), Gary Anderson (5-1) en Dirk van Duijvenbode (5-1). Vervolgens rekende hij ook af met Ryan Searle (10-7), Gary Anderson (16-14) en James Wade (16-14) om zich te plaatsen voor de eindstrijd. In vijf van deze wedstrijden wierp Humphries een gemiddelde van (ruim) boven de honderd.

Er deden dit toernooi ook vijf Nederlanders mee: Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker, Gian van Veen en Berry van Peer. Ze wisten allemaal niet ver te komen bij de Grand Slam of Darts. Alleen Van Gerwen en Noppert wisten de groepsfase te overleven. In de achtste finales werden ze beide vervolgens verslagen door Damon Heta en Stephen Bunting respectievelijk.

Met zijn tweede majortitel verdient Humphries 150.000 pond, zo'n 171.000 euro. Cross moet het doen met 70.000 pond, omgerekend bijna 80.000 euro.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties