Red Bull gaat zwaar restant van het seizoen tegemoet: 'Ze vragen zich af hoe ze dit vol gaan houden'

Sportnieuws
zondag, 19 mei 2024 om 22:36
copyright proshots 25289512
Nu McLaren steeds meer in de buurt van Red Bull Racing weet te komen, wordt ook duidelijk hoe uitzonderlijk goed Max Verstappen is, menen de Viaplay-analisten. Terwijl Verstappen aan het einde van de race zijn best moest doen om Lando Norris achter zich te houden, kwam teamgenoot Sergio Pérez er eigenlijk nauwelijks aan te pas. ‘De Max-factor heeft echt wel geholpen’, zegt Tom Coronel bij de nabeschouwing van Viaplay.
Verstappen begon de wedstrijd goed en wist zijn voorsprong uit te breiden tot ongeveer zeven seconden. Aan het einde van de wedstrijd was hier weinig meer van over en wist Norris op minder dan een seconde van de regerend wereldkampioen te komen. Pérez moest ondertussen zeven auto’s voor zich laten. ‘Pérez lag bijna een minuut achter en vloog er zelfs nog vanaf’, luidt de kritiek van Tom Coronel. ‘Je ziet dat het niet makkelijk is en dat de Max-factor toch echt wel geholpen heeft voor Red Bull’, meent hij.

Red Bull moet kritisch naar zichzelf kijken

Coronel denk dat Red Bull nu wel even goed moet nadenken. ‘Ze vragen zich af hoe ze dit het hele seizoen gaan volhouden, want de upper hand hebben ze niet meer’, zegt de analist. Waar Verstappen in 2023 regelmatig met een voorsprong van 20 seconden won, lijkt van die dominantie nu maar weinig over te zijn gebleven. Toch is er nog geen reden voor paniek, meent Ho-Pin Tung. ‘Ze hebben deze race veel updates gebracht en soms duurt het even tot je doorhebt hoe je hier goed mee werkt’, relativeert hij de kritiek van zijn collega. Toch zijn ze het over één ding meer dan eens. ‘Dat er hard gewerkt moet worden bij Red Bull is wel duidelijk’, beaamt Tung.
De analist ziet ook wel een verklaring waarom het gat ineens zo klein werd tussen de Red Bull en de McLaren. ‘Als de temperatuur omlaag gaat, komt de McLaren tot leven’, verklaart Tung. De Oostenrijkse renstal ondervindt juist het tegenovergestelde. ‘Red Bull krijgt dan problemen. Als je temperatuur verliest, ga je glijden. En het is hier moeilijk om het op temperatuur te houden’, legt hij uit. Red Bull is hier uiteraard niet blij mee, maar Coronel ziet dat zo’n eindgevecht voor de overwinning ook een positieve kant heeft. ‘Dit is heel goed voor de sport’, sluit hij af.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties