Verstappen in het nauw gedreven; jacht op Red Bull nu serieus geopend

Sportnieuws
zondag, 19 mei 2024 om 17:17
copyright proshots 25282310
Max Verstappen heeft een lastig weekend achter de rug, maar pakte uiteindelijk wel gewoon poleposition en de overwinning. Aan het begin van de race leek de 26-jarige de boel onder controle te hebben, maar aan het einde werd het toch nog even spannend. McLaren baalt van de tweede plek, maar is ook blij met het feit dat het nu op meer hoopt dan tweede plekken.
Verstappen had halverwege de race een voorsprong van ruim zeven seconden op Lando Norris. Aan de eindstreep was daar nog maar zeven tienden van over. 'Het was echt menens. Volgens mij hebben we Max voor de verandering zelfs een keertje laten zweten. Dat was echt cool', vindt McLaren-CEO Zak Brown na afloop bij Viaplay.
McLaren pakte nog bijna een tweede Grand Prix-zege op rij, zag ook de Amerikaan. 'We hadden nog één ronde extra nodig, als we naar de batterij kijken. De auto kwam tot leven, en Lando Norris reed briljant. Oscar Piastri reed ook erg sterk, en het was weer fijn om goede resultaten te pakken.' Met dertig punten was McLaren het team met het hoogste puntentotaal in Italië.

Weinig slijtage

De bandendegradatie lag laag, en daardoor konden de coureurs hard pushen. 'Dit was een echte sprint, en dan ook een lange sprint, en niet zo'n zaterdagssprint. Het was geweldig, en Lando was aan het pushen, en Max was ook aan het pushen. Max had nog één keer met vier wielen naast het asfalt terecht moeten komen voor een straf, dus hij gaf sowieso alles. Het was een geweldige race, en een mooie voor de fans, denk ik. Het scheelde niet veel', aldus Brown.
Voor McLaren is dit vooral ook het signaal dat ze vanaf nu op vaste basis kunnen strijden voor overwinningen. 'We kunnen goed leven met deze tweede plek, maar het voelde wel alsof we net een ronde tekortkwamen voor de overwinning. Er komen nog veel races aan dit jaar, dus we kijken al uit naar de volgende.' Over een week staat Monaco alweer op de kalender, waarbij McLaren en Ferrari ook kansen zullen ruiken.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties