Heerenveen-speler is naast voetballer ook boer: 'Neem zelfgeschoten vlees mee voor de jongens'

Sportnieuws
woensdag, 03 april 2024 om 19:12
pelle van amersfoort
Je ziet het niet elke dag gebeuren, maar Pelle van Amersfoort is naast profvoetballer van sc Heerenveen ook boer. Hij loopt één keer per week stage bij de lokale boerderij. De boerderij waar de spits actief is, is van Bartele Holtrop bij Rotstergaast. Bij Omrop Fryslân vertelt hij over zijn passie naast het voetballen. 
Veel profvoetballers gaan trainen en zullen daarna hoogstens nog even het krachthonk in gaan om spieren te kweken. Maar daarna zal toch al snel de Playstation of zoiets vergelijkbaars worden opgezocht. Van Amersfoort vindt het heerlijk om één dag in de week stage te lopen op de boerderij. 'Prachtig. Dit is toch mooi om te doen? Zulke prachtige beesten, dat je daar onderdeel van mag zijn, vind ik hartstikke mooi.'

Talent ligt ergens anders 

Er wordt boer Holtrop gevraagd naar zijn pupil. 'Het blijft natuurlijk wel een voetballer. Maar een topsporter heeft wel de mindset om iets te presteren en te creëren. Ik hoop dat hij, in de tijd dat hij bij ons meeloopt, de dingen eruit haalt die bij hem passen. Als we hem dat mee kunnen geven, is dat voor ons goed genoeg.' De boer lijkt tevreden te zijn over de diensten van Van Amersfoort. 

Geen toekomst in het vak

'Ik denk niet dat ik in de toekomst een echte boer ga worden. Daar moet je, denk ik, mee opgegroeid zijn', zegt Van Amersfoort. 'Hoe het er precies uit zal zien, is ook nog niet duidelijk. Maar ik ben een jongen van het vissen en het jagen. Dus dat het iets met biologisch en duurzaam wordt, dat is duidelijk.' Soms neemt de aanvaller ook vlees mee voor zijn ploeggenoten. 'Ganzenworst of hertenbiefstuk van dieren die ik zelf geschoten heb. Als ze dat proeven, vinden ze het altijd wel lekker. Dat is wel een goed teken, denk ik.' Vanavond speelt de aanvaller gewoon weer de wedstrijd tegen FC Twente om 21.00u. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties