Haaland leidt Manchester City langs Spurs en is één zege verwijderd van titel

dinsdag, 14 mei 2024 om 23:00
copyright proshots 25236042
Manchester City is nog maar één overwinning verwijderd van de vierde Premier League-titel op rij. Dinsdagavond waren de mannen van Pep Guardiola met 0-2 te sterk voor Tottenham Hotspur. Erling Haaland zorgde voor beide doelpunten aan de zijde van de Citizens.
Tottenham Hotspur stapte dinsdagavond met gemengde gevoelens het veld op. Een goed resultaat tegen City zou namelijk aartsrivaal Arsenal helpen. Gelukkig voor de Spurs-fans is dat scenario afgewend met de nederlaag tegen City.
Aan het begin van de tweede helft was het Haaland die na een strakke voorzet van Kevin de Bruyne de ban brak. Even later moest City een tegenvaller incasseren toen doelman Ederson geblesseerd het veld moest verlaten. Vervolgens miste Heung-Min Son in de slotfase een levensgrote kans op de gelijkmaker. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste de Noor de wedstrijd door vanaf de stip de 0-2 binnen te schieten.

City heeft titel in eigen handen

Door de overwinning op Spurs kan Manchester City de titel bijna niet meer ontgaan. Na 37 van de 38 wedstrijden hebben de Citizens 88 punten verzameld, twee meer dan nummer twee Arsenal. Op de slotdag van de Engelse competitie speelt Manchester City een uitwedstrijd tegen West Ham. Arsenal speelt dan thuis tegen Everton.