Vitesse verliest deze week proflicentie: Hoe valt de club nog te redden?

Sportnieuws
dinsdag, 14 mei 2024 om 21:30
vitesse
Het zouden zomaar eens de laatste dagen van Vitesse als professionele voetbalclub kunnen zijn. Deze week verliest de club uit Arnhem naar alle waarschijnlijkheid zijn proflicentie. Toch valt dan nog niet helemaal het doek. Vitesse zal namelijk in beroep gaan. In dit artikel onderzoekt Sportbookies hoe Vitesse nog te redden valt.
De afgelopen weken hebben duizenden Vitesse-supporters massaal geld gedoneerd aan de noodlijdende club. Ook plaatselijke ondernemers hebben acties opgezet om ervoor te zorgen dat het al gedegradeerde Vitesse zijn proflicentie niet verliest. De teller staat ondertussen al op 1,6 miljoen euro, wat alle verwachtingen in Arnhem heeft overtroffen. Toch is dit bij lange na niet genoeg om Vitesse te redden. Daarvoor lijkt een bedrag van minstens twintig miljoen euro noodzakelijk.
Vitesse staat voor een lastige opgave, want niet alleen moeten de schulden worden afgelost, maar ook moet worden voldaan aan de volgende eisen:
- Uit Russische handen komen
- Schuld van 18,9 miljoen euro oplossen
- Zekerheid over een bankrekening voor volgend seizoen
- Een door een accountant ondertekende jaarrekening
- Een nieuwe raad van commissarissen aanstellen
- Een nieuw stichtingsbestuur oprichten

Buitenlandse investeerder lijkt de enige oplossing

Het lijkt er daarom op dat Vitesse zijn hoop moet vestigen op een buitenlandse investeerder, ook al willen de crisismanagers de club liever teruggeven aan de Arnhemmers. Na de Russen en een Amerikaan moet het buitenlandse tijdperk bij Vitesse ten einde komen, vinden zij. Maar nood breekt wetten in Arnhem. Het alternatief voor Vitesse is een faillissement. Dit verleidde crisismanager Edwin Reijntjes vorige week maandag tijdens de laatste persbijeenkomst tot de uitspraak: 'Als morgen een Engelsman komt die zegt: hier heb je 20 miljoen euro, dan zijn we ook erg blij.'
Ondertussen tikt de tijd weg voor Vitesse. De club verliest binnenkort de proflicentie, maar dan valt het doek nog niet helemaal. Voor Vitesse is 15 juni inmiddels een veel belangrijkere datum geworden. Dan moet de club een sluitende begroting hebben ingediend bij de KNVB. Gezien het gebrek aan eenheid in het Arnhemse zakenleven lijkt het steeds waarschijnlijker dat het 132-jarige Vitesse dinsdag zijn laatste verjaardag heeft gevierd.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties