Advocaat roept tweevoudig Oranje-international die in de cel belandde op voor Curacao

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 13:47
brenet
Dick Advocaat heeft Joshua Brenet opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. De rechtsachter speelde in het verleden al twee interlands voor het Nederlands elftal, maar de FIFA heeft hem dispensatie gegeven. Het oproepen van de clubloze Brenet is vrij omstreden, omdat hij in maart nog een maand in de cel belandde. De kleine generaal, zoals Advocaat genoemd wordt, maalt daar echter niet om.
In maart werd Brenet tot een maand celstraf veroordeeld nadat hij twee keer zonder geldig rijbewijs had gereden, terwijl hij nog in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld. Ook moest Brenet de 20 uur taakstraf, die bij zijn veroordeling van huiselijk geweld opgelegd werd, alsnog uitvoeren. Zijn toenmalige club FC Twente besloot na het nieuws over zijn celstraf om zijn contract te ontbinden, waardoor Brenet twee maanden na dato nog altijd zonder club zit.
Advocaat maakt het echter niet uit dat Brenet in de cel zat. 'We weten allemaal wat er gebeurd is en daar ga ik mij niet meer over uitweiden', zegt de bondscoach van Curaçao voor de camera van ESPN. 'Ik heb hem geselecteerd omdat het een uitstekend speler is en Curaçao hem goed kan gebruiken. Daarnaast schijnt hij in de groep een bepalende rol te kunnen spelen. Ik heb gezien hoe belangrijk een goede sfeer is en daar kan hij zowel in de kleedkamer als in het veld belangrijk in zijn.'
De dertigjarige Brenet werd toen hij nog bij PSV speelde door Danny Blind in 2016 geselecteerd voor het Nederlands elftal, waarna hij inviel in een oefenwedstrijd tegen België en in de basis begon in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Bij die twee interlands bleef het, waardoor hij nu uit kan komen voor Curaçao.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties