Gigantische renovatie aanstaande: Ajax wil slechts 14 van de 37 spelers sowieso behouden

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 9:26
copyright proshots 19880367
Ajax lijkt een behoorlijk drukke transferzomer tegemoet te gaan. Voetbal International verwacht hoe dan ook veel uitgaande transfers bij Ajax, waarbij er in principe maar weinig spelers zeker lijken te zijn van een plek in de selectie van volgend seizoen.
Bij de keepers is er groen licht over Diant Ramaj. Twijfels zijn er nog steeds over Jay Gorter, voor hem staat het licht op oranje, terwijl Remko Pasveer stopt en Gerónimo Rulli uit mag kijken naar een nieuwe club.
Wat betreft de verdedigers lijken Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Tristan Gooijer en Devyne Rensch zeker van een plekje in de Ajax-selectie van het komende seizoen. Met laatstgenoemde wil Ajax sowieso langer door. Er staan gesprekken gepland over het verlengen van zijn contract, dat nu nog loopt tot de zomer van 2025.
Voor de andere negen verdedigers is een vertrek niet onbespreekbaar. Wat te denken van het Kroatische trio Josip ŠutaloBorna Sosa en Jakov Medić. Voor de eerste twee zou er internationaal nog altijd veel belangstelling staan. Ook Gaston Ávila heeft weinig toekomst, maar hij kan een transfer voorlopig vergeten vanwege een kruisbandblessure. Ar'Jany Martha mag eveneens vertrekken. Hij zit de laatste tijd niet meer bij de selectie en de onderhandelingen over het verlengen van zijn aflopende contract zijn stil komen te liggen. Voor Anton Gaaei is een vertrek ook niet onbespreekbaar.
Na dit seizoen ziet Ajax ook drie verdedigers terugkeren van een verhuurperiode. Het gaat om Owen Wijndal, Youri Baas en Jorge Sánchez. Van dit drietal lijkt Wijndal de grootste kans te hebben op een nieuwe kans bij Ajax. Wat betreft Sánchez: hij is uit de selectie van FC Porto gezet, waardoor de Portugese topclub de optie tot koop niet hoeft te lichten. Er zou wel volop belangstelling vanuit Mexico en de Verenigde Staten zijn voor de in Amsterdam mislukte rechtsback.

Van den Boomen, Tahirović en Fitz-Jim moeten vrezen voor vertrek

Kijkende naar de middenvelders hebben Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Jordan Henderson, Kristian Hlynsson en Silvano Vos de beste perspectieven. Over Hlynsson wordt bovendien geschreven dat Ajax met hem in gesprek is om zijn tot medio 2026 lopende contract op te waarderen en te verlengen.
Voor Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović lijkt er minder toekomst te zijn in Amsterdam. 'Van den Boomens specifieke kwaliteiten sneeuwen wat onder in de chaos op het middenveld. Tahirović laat op de training soms mooie dingen zien, maar lang niet altijd in het weekend. Ook hij zal er veel beter uitzien, als er meer structuur in het elftal is. Dat vergt wel enig geduld van beide partijen, anders is een transfer logischer. SC Freiburg toonde in de winter al interesse in Tahirović', zo wordt geschreven.
Fitz-Jim keerde in de afgelopen winter vervroegd terug van zijn verhuurperiode bij Excelsior. Sindsdien speelde hij nauwelijks voor Ajax 1, terwijl ook duidelijk is dat hij het niveau van Jong Ajax ontgroeid is. Hij is dan ook toe aan speeltijd op het hoogste niveau en 'dus is een al dan niet tijdelijk vertrek het meest logisch'.

Leegloop in de aanval van Ajax?

Ajax hoopt Brian Brobbey te kunnen behouden, al verwacht Voetbal International dat er - zeker bij een goed EK - veel clubs voor hem in de rij staan. Andere aanvallers die toekomst hebben in Amsterdam zijn Julian Rijkhoff, Mika Godts en Amourricho van Axel Dongen.
Wat betreft Steven Bergwijn en Steven Berghuis is de toekomst onzeker. Bergwijn wilde sowieso na twee jaar de balans opmaken en zou nog eens voor een nieuwe kans willen gaan in de Premier League of een andere topcompetitie. Berghuis zou intern zijn onvrede hebben laten blijken over de huidige staat van Ajax. Zijn contract bij Ajax loopt nog maar één jaar door en dus zou een vertrek tot de mogelijkheden behoren. Besiktas zou interesse hebben.
Wanneer Brobbey blijft, lijkt een vertrek van Chuba Akpom aanstaande. Hij ziet nog een seizoen als supersub niet zitten. Vanwege zijn hoge rendement staat hij er in meerdere topcompetities goed op. Ook Carlos Forbs - mede vanwege zijn status als homegrown speler - zou gewild zijn in Engeland.
Wie 'sowieso' vertrekt, is Georges Mikautadze. Hij wordt nu verhuurd aan FC Metz, dat een optie tot koop van ruim tien miljoen euro heeft. Volgens Voetbal International is het de verwachting dat FC Metz hem overneemt en mogelijk daarna meteen doorverkoopt aan een grotere club in Frankrijk of het buitenland. Overigens voegt Voetbal International er nog aan toe dat Ajax wel degelijk contact heeft met de zaakwaarnemer van Mikautadze en dat men binnenkort op bezoek gaat in Frankrijk. 'De club ziet ook de kwaliteiten van Mikautadze wel, maar op dit moment is het geen logische match.'
Een speler die sowieso al vertrokken is, is Francisco Conceição. De Portugees werd dit seizoen al verhuurd aan FC Porto. Die club neemt hem na dit seizoen voor een bedrag van tien miljoen euro definitief over van Ajax. Voor Naci Ünüvar en Jaydon Banel lijkt de toekomst bij Ajax eveneens onzeker.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties