Ajax strijkt tien miljoen euro op met verkoop buitenspeler aan FC Porto

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 21:36
conceicao bergwijn
Francisco Conceição keert na dit seizoen definitief niet terug bij Ajax, zo maakt zijn huidige club FC Porto bekend via X. De aanvaller komt dit seizoen op huurbasis uit voor de topclub uit Portugal, die maandagavond bekendmaakt de met Ajax afgesproken koopoptie in het huurcontract te lichten.
De Amsterdammers kunnen rekenen op een bedrag van tien miljoen euro voor de diensten van de rappe buitenspeler, zo weet Voetbal International te melden. Het betekent dat Ajax - kijkend naar de transfersom - winst maakt op de buitenspeler, want in de zomer van 2022 bewandelde Conceição nog de omgekeerde weg. De Amsterdammers namen hem toen voor een bedrag van vijf miljoen euro over van hetzelfde FC Porto. Door middel van het door Ajax betaalde tekengeld aan de Portugees echter, valt een groot deel van de winst weg. De dribbelaar ontving een tekenbonus van vier miljoen euro, schrijft Johan Inan op X.
Tijdens het seizoen 2022/2023 kwam Conceição vervolgens niet geheel uit de verf. De dribbelaar liet zijn kunsten bij vlagen zien, maar kwam in de Eredivisie nooit tot scoren. In totaal deed hij tijdens negentien competitiewedstrijden mee en kwam hij niet verder dan drie assists.
In de Champions League, waarin hij driemaal in actie kwam in het shirt van Ajax, kwam de aanvaller wel tot scoren. Tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Rangers FC scoorde hij vlak voor tijd de bevrijdende derde treffer. In totaal speelde Conceição, inclusief minuten in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax, 38 wedstrijden in zijn eerste en enige seizoen bij de club.

Vertrek Conceição

Afgelopen zomer werd al snel duidelijk dat Conceição zijn toekomst niet langer in Amsterdam zag. Hij zou last hebben gehad van aanpassingsproblemen en hoewel Ajax aanvankelijk wilde dat hij voor zijn kans zou gaan, werkte de club uiteindelijk toch mee aan een vertrek. Hij trok op huurbasis naar zijn oude werkgever, FC Porto, waar zijn vader tevens de hoofdtrainer is. In Portugal vergaat het de aanvaller dit seizoen aanmerkelijk beter. In 38 wedstrijden kwam hij tot zeven goals en evenveel assists.
Eerder dit seizoen vertelde de Portugees geen spijt te hebben van zijn transfer naar Ajax. De technicus leerde er met tegenslagen omgaan. Een negatief gevoel jegens Ajax draagt hij ook allerminst. 'Het is een geweldige club. Ik heb de club vertegenwoordigd en ik wil dat de club zo snel mogelijk weer op niveau komt. Het is een club waar de fans vaak ervaren hoe het is om succes te hebben en ik hoop alleen maar dat ze zo snel mogelijk weer successen kunnen behalen', zei hij in november.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties