Driessen ziet maar één mogelijke trainer voor Ajax: 'Kroes heeft verteld dat ze op hem wachten'

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 12:21
copyright proshots 11774457
Valentijn Driessen heeft bij Koffie met Valentijn van Vandaag Inside uitgesproken dat Edgar Davids of Jari Litmanen plaats moeten nemen in de staf van Ajax. Als hoofdtrainer zou Erik ten Hag dan aangesteld moeten worden. 'Als ze de lijn van Kroes volgen, wacht je op hem'.
Driessen zou Davids vragen, aangezien ze bij Ajax volgens hem iemand met een Ajax-verleden bij de staf willen halen. 'Hij heeft goed samengewerkt met Danny Blind en Louis van Gaal in Qatar, hij heeft ook een bepaalde uitstraling naar spelers toe. Hij heeft overal gespeeld, een hoop gewonnen en een persoonlijkheid. Hij heeft Champions League-ervaring en een winnaarsmentaliteit', zo somt de journalist op. 'Hij is de uitgelezen persoon daarvoor. Davids, waarom niet'.
Ook een icoon als Litmanen zou een goede toevoeging zijn, al ziet Driessen een pijnpunt: 'Die moet dan naar Nederland komen, want hij woont in Finland.' De interviewer werpt op dat een nieuwe trainer van buitenaf dat misschien niet accepteert. Driessen dient hem meteen van repliek. 'Dat bepaalt Ajax toch? Sowieso is er niet een uitgesproken kandidaat die het moet worden en het recht heeft om allerlei assistenten en fysio's mee te nemen.'

Wie moet de trainer worden?

Erik ten Hag zou een goede, realistische trainer zijn, denkt Driessen. De oefenmeester van Manchester United, in het verleden werkzaam bij Ajax, ligt onder vuur door tegenvallende resultaten en zal wellicht aankomende zomer mogen vertrekken uit Manchester. 'Als ze de lijn Kroes volgen, dan wacht je af of Ten Hag beschikbaar komt. Kroes zal toch weten of Ten Hag zin heeft om naar Ajax te komen. Off the record heeft Kroes een aantal keer tegen mensen verteld dat hij wil wachten op Ten Hag. Dat zeg je niet als hij toch nee zegt. Marijn Beuker, Kelvin de Lang en Michael van Praag hebben dat ook hardop gezegd, dat ze de lijn van Kroes zullen blijven volgen', zo sluit Driessen af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties