Gerucht: 'Ajax komt uit bij Go Ahead Eagles in zoektocht naar tweede doelman'

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 16:15
ajax
Ajax is bij Go Ahead Eagles uitgekomen in de zoektocht naar een nieuwe tweede keeper en heeft serieuze interesse in Jeffrey de Lange, zo meldt het X-account TransferwatchNL. Het account noemt het een primeur en heeft het geclassificeerd als 'bevestigd eigen nieuws'.
'Primeur: In de zoektocht naar een 2e keeper voor komend seizoen is Ajax uitgekomen bij een oude bekende. Jeffrey de Lange (26) is een serieuze kandidaat, al hebben de Amsterdammers meer kandidaten op het oog. De huidige keeper van GAE heeft nog een tweejarig contract', zo valt te lezen in het bericht dat het account geplaatst heeft.
De Lange wist dit seizoen in 32 wedstrijden maar liefst elf keer de nul te houden. Hij is geen onbekende voor de Amsterdammers, daar de 1.90 meter lange sluitpost tussen 2006 en 2017 in de jeugd van Ajax speelde. Via FC Twente kwam hij terecht in het profvoetbal, maar hij keepte daar in vier jaar slechts drie wedstrijden. Sinds 2022 komt De Lange uit voor Go Ahead Eagles, waarvoor hij al 70 wedstrijden onder de lat stond.
Bij Ajax neemt men hoogstwaarschijnlijk afscheid van Gerónimo Rulli, daar de sluitpost in de winter al mocht vertrekken bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie en nog behoorlijk wat transferwaarde vertegenwoordigd. Met Diant Ramaj heeft de club bovendien al een talentvolle eerste doelman in huis. Ook Jay Gorter, die na een blessure van Rulli het seizoen begon onder de lat, heeft waarschijnlijk weinig toekomst in Amsterdam. Remko Pasveer zou als derde doelman graag bij Ajax willen blijven, de 40-jarige doelman praat nog met de clubleiding over een contract voor nog een jaar.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties