Geplaagde Ajacied kan op steun rekenen: 'In Nederland is iedereen wel erg hard voor hem'

Sportnieuws
maandag, 11 maart 2024 om 13:42
copyright proshots 22486281
Anton Gaaei kan rekenen op steun vanuit zijn geboorteland. De 21-jarige rechtsback kent een lastig seizoen bij Ajax, maar staat er in Denemarken nog altijd goed op. Dit meldt de Deense journalist Danni Kristensen van Viborg Stifts Folkeblad in gesprek met VoetbalPrimeur.
Kristensen volgt Gaaei al sinds hij in de jeugd van Viborg FF speelt en heeft bijna elke wedstrijd van de rechtsback op het hoogste Deense niveau gevolgd. 'Anton is een erg populaire jongen in Viborg. Hij kwam van eigen bodem en wist door hard te werken het professioneel voetbal te halen', aldus de journalist, die erkent dat Gaaei een beetje klaar was met voetballen op jongere leeftijd. 'Toen hij vijftien of zestien jaar oud was, begon hij voetbal eigenlijk een beetje zat te worden. Rond deze periode ging hij naar een kostschool en vond hij weer geluk in het spelletje. Hierna kwam hij weer bij Viborg spelen, doorliep hij de jeugdopleiding, werkte hard en bleef zichzelf ontwikkelen. Zo heeft hij zichzelf naar een contract gevoetbald.'
Ook Kristensen was verrast toen Ajax aanklopte bij het management van de jonge Deen. 'Dat er clubs geïnteresseerd waren in Anton, vond ik niet gek. Maar de naam Ajax zag ik niet aankomen. Voor iemand die nog maar één jaar op het hoogste niveau van Denemarken heeft gespeeld, was dit natuurlijk een grote stap', aldus Kristensen, die dacht dat Ajax een goede plek zou zijn voor Gaaei gezien de reputatie van de club wat betreft het ontwikkelen van jonge en Deense spelers. 'Kijk bijvoorbeeld naar Christian Eriksen en Kasper Dolberg. Daardoor dacht ik dat Ajax een goede plek voor Anton kon zijn. Maar dit was voordat ik wist wat voor rotzooi het binnen de club was.'

Kritiek van Perez op Gaaei 

De vroege wissels van Gaaei tegen Feyenoord en AZ en het feit dat hij al zijn foto's van zijn Instagram-pagina heeft verwijderd, is volgens Kristensen ook in Denemarken in het nieuws gekomen. Eind september van het vorige jaar uitte Kenneth Perez al zijn kritiek over Gaaei. 'Mijn Deense connecties hadden dus toch gelijk. Deze jongen kan echt niet bij Ajax. De Ajax-scout in Denemarken heeft iedereen gebeld om te zeggen: hier heb ik echt niks mee te maken. De mensen daar dachten namelijk dat hij gek was geworden om Gaaei aan te bieden bij Ajax.' Dit verhaal is in Denemarken ook opgepikt volgens Kristensen. Volgens de journalist is de reputatie van Gaaei in Denemarken aardig beschadigd na de uitspraken van Perez. 
Ook in Denemarken ziet men dat Gaaei nog niet zijn beste wedstrijden heeft gespeeld en fouten heeft gemaakt. De journalist is van mening dat men naar het complete plaatje moet kijken. 'In Nederland is iedereen wel erg hard voor hem. Hij is jong en speelt nog maar kort professioneel voetbal. Hoeveel kan je dan van hem verwachten? Hij heeft wat tijd nodig. Ik denk dat als hij een eerlijke kans krijgt, hij nog kan slagen in Amsterdam. Daar ben ik van overtuigd. Al zijn oud-trainers zeggen hetzelfde over hem. Als Anton één ding kan, is het zich aanpassen aan het niveau waar hij speelt. En dat is ook hoe ik hem ken. Hij heeft alle potentie om in een paar jaar een uitstekende rechtsback te worden. Maar Ajax moet dan vertrouwen en geduld houden. Tristan Gooijer maakt bijvoorbeeld ook grote fouten, maar hij wordt niet zo hard aangepakt als Anton', vindt Kristensen.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties