Steijn laat zich uit over vroege wissel Gaaei tegen AZ: 'Het proces herhaalt zich in alles'

Sportnieuws
woensdag, 28 februari 2024 om 22:00
steijn
Anton Gaaei werd zondag in de uitwedstrijd van Ajax tegen AZ al voortijdig naar de kant gehaald. Voor de Deen was het de tweede keer dit seizoen dat hem dit overkwam. Onder leiding van Maurice Steijn werd de rechtsback al na een half uur gewisseld tegen Feyenoord. De oud-trainer van Ajax laat zich in gesprek met journalist Willem Vissers van De Volkskrant kort uit over de wissel van Gaaei tegen AZ.
Vissers vraagt Steijn hoe hij aankijkt tegen de vroege wissel van Gaaei in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen AZ. 'Het proces herhaalt zich in alles, als je goed oplet', laat Steijn zich enigszins cryptisch uit. Tegen Feyenoord werd de 22-jarige Deen na 32 minuten gewisseld. Twee kapitale fouten zorgden voor doelpunten voor de Rotterdammers en daarmee was de maat vol voor Steijn. Tegen AZ herhaalde dit beeld zich en moest Gaaei na 36 minuten plaatsnemen op de reservebank.
Volgens sportpsycholoog Tim Koning kunnen de vroege wissels een flinke deuk hebben toegebracht in het zelfvertrouwen van Gaaei. 'Een sporter kan zich incompetent voelen. Zo’n wissel kan de bevestiging zijn van zijn gevoel dat hij het niveau niet aankan. Een gevolg van die twijfel kan zijn dat hij zichzelf onzichtbaar gaat maken: fouten liever vermijden, zodat je ook niet geraakt kunt worden. Het resultaat is vaak dat het de ontwikkeling remt.' Gaaei kwam in de zomer van 2023 over van Viborg FF voor een bedrag van 4.5 miljoen euro. Het contract van de Deen loopt tot de zomer van 2028.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties