Šutalo zakt wederom door het ijs bij falend Ajax: 'Aan de bal is hij zó onzeker'

Sportnieuws
maandag, 11 maart 2024 om 11:20
sutalo
Marciano Vink vraagt zich af hoelang Josip Šutalo nog krijgt bij Ajax. De analist van ESPN ziet een onzekere speler die lang de tijd nodig heeft om zich te bewijzen. Vink is zeer kritisch op Šutalo die ook niet beter lijkt te renderen in een vijfmansdefensie.
'Bij de nationale ploeg van Kroatië speelt hij in een viermansverdediging, met naast zich Josko Gvardiol (Manchester City, red.) en waarschijnlijk middenvelders aan wie hij heel makkelijk de bal kwijt kan. Nou, bij Ajax heeft hij de kans gehad in een viermans- en vijfmansverdediging. Maar aan de bal is hij zó onzeker,' geeft Vink aan.
In de eerste helft waren er een aantal momenten waarbij de Kroaat de verkeerde beslissingen nam aan de bal. Dit zorgde zo nu en dan voor benauwde momenten in de achterhoede van Ajax. Ook Vink zag dat Šutalo moeite had met de bal aan de voet. 'Op de achterlijn neemt hij een bal aan, de verkeerde kant op. In de passing gaat het ook niet goed', stelt Vink. 'Hoe lang heeft hij nodig om enigszins vertrouwen te krijgen? Het systeem maakt dus niet zo heel veel uit. Ik denk dat spelers soms boven zichzelf uit stijgen en soms door de ondergrens zakken. Dat is inherent aan kwaliteit.'

Na blessure meteen in de basis

Šutalo was de afgelopen wedstrijden afwezig vanwege een blessure. Tegen Fortuna Sittard was de Kroaat weer fit genoeg om te starten en mocht hij ook meteen aan de aftrap beginnen. Samen met Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan vormde Šutalo het verdedigende blok van Ajax. De drie centrale verdedigers konden zondagmiddag niet voorkomen dat er met 2-2 werd gelijkgespeeld.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties