Tweede afvaller bij Oranje lijkt bekend: Eredivisie-middenvelder traint apart van de groep

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 13:19
copyright proshots 24931107
Het zal nog spannend worden wie er wel en niet mee gaan naar het EK in Duitsland. De voorbereiding op het eindtoernooi voor Quinten Timber lopen in ieder geval niet zo lekker, zo traint de speler ook woensdag (voor de derde dag op rij) individueel. Ronald Koeman gaf eerder aan alleen fitte spelers mee te willen nemen en dat lijkt nu een probleem te gaan vormen.
Timber speelt het gehele seizoen al een belangrijke rol in de successen van Feyenoord. Ook Ruud Gullit laat vaak bij Rondo blijken een groot fan te zijn van de middenvelder, onlangs opperde de oud-voetballer nog voor een basisplaats in Oranje voor de jongeling. Echter raakte Timber aan het einde van het seizoen geblesseerd. In eerste instantie leek dat geen probleem te zijn en het EK leek ook niet in gevaar te komen. 'Dat denk ik niet, maar ik heb de laatste jaren al heel vaak gezegd dat een revalidatieproces nog wel eens voor een kink in de kabel kunnen zorgen', zo zei zijn trainer Arne Slot.

Al meerdere afvallers door blessures 

Koeman gaf aan alleen fitte spelers mee te nemen, zo sneuvelden er al eerder namen als Mats Wieffer, Jurriën Timber en Marten de Roon. Hetzelfde lot ligt dus nu waarschijnlijk ook Timber te wachten, wat voor de middenvelder een flinke dreun zal zijn. De strijd leek vooraf al te gaan tussen Ryan Gravenberch en Timber, en waar laatstgenoemde een vaste basisspeler is, moet Gravenberch het bij Liverpool heel vaak doen met invalbeurten of hij bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten. Nu lijkt Gravenberch dus een streepje voor te hebben.
Maarten Wijffels plaatste een foto van Timber op X waarop te zien is dat hij inderdaad individueel traint. Koeman maakt in de loop van woensdag zijn definitieve EK-selectie bekend. De Roon viel al af, hoogstwaarschijnlijk valt er nog een keeper af en dan zouden er nog twee spelers af moeten vallen. Naar verwachting worden dit een middenvelder en een verdediger, zo meldt de journalist. Hij noemt zelf Ian Maatsen van Champions League-finalist Borussia Dortmund als speler die op de wip zit.

Hij is wat lastig te zien, maar Quinten Timber traint voor 3e dag alleen. Daar was niet op gerekend. Straks EK-selectie. 3 man eraf. Keeper (Olij wellicht), Timber en dan gerede kans nog verdediger. Daar aantal multi-inzetbaren. Maatsen eraf? Ake, Van de Ven, Blind voor links.

Image
8
Reply

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties