'Buitenlandse kandidaat voor trainerschap Feyenoord favoriet door band met sterspeler'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 16:46
priske
Brian Priske is dé favoriet in de ogen van De Telegraaf om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord. De Nederlandssprekende Deen heeft met name een streepje voor door zijn band met sterspeler David Hancko. De 26-jarige Slowaak kent Priske nog uit hun gezamenlijke tijd bij Sparta Praag en de eventuele aanstelling van de hoofdtrainer zou het aanblijven van de centrale verdediger kunnen betekenen.
Hancko maakte Priske slechts twee maanden mee, maar zou vlak voordat hij in de zomer van 2022 naar Feyenoord vertrok onder de indruk zijn geraakt van de 47-jarige trainer. Uiteindelijk speelde Hancko vijf wedstrijden onder leiding van Priske. 'Hancko was destijds al onder de indruk van de aanvallend ingestelde trainer, die zijn visie en speelwijze goed kon overbrengen op de spelers van Sparta Praag', zo meldt Marcel van der Kraan van De Telegraaf.
De Slowaak gaf aan zich nu volledig te focussen op het EK, dat over drie weken van start gaat. Slowakije neemt het in groep E op tegen België, Roemenië en Oekraïne. Hancko zei open te staan voor een transfer, maar het geen straf te vinden om bij Feyenoord te moeten blijven mocht er geen goed aanbod uit het buitenland komen.

Eisen Priske

Priske heeft zelf overigens een cruciale eis op tafel gelegd voordat hij hoofdtrainer van Feyenoord zal worden. Hij staat bovenaan het lijstje van drie buitenlandse kandidaten, maar maakt zich hard om zijn assistenten Lars Fris en Christian Clarup mee te nemen naar Rotterdam, zo meldt het Algemeen Dagblad.
Feyenoord kwam bij Priske uit door sport- en datascientist Folkert Boer, die zijn aanvallende manier van voetbal en de gewonnen prijzen (Priske won met Sparta Praag twee landstitels, red.) goed in Rotterdam ziet passen. Hij was eerder coach bij FC Midtjylland en FC Antwerp.
Tegen de website La Gabbia di Orrico legde Priske eerder zijn voetbalfilosofie uit. 'Ik hou ervan kansen te creëren vanuit goed positiespel, met driehoekjes de tegenstander constant onder druk te zetten. Mijn teams moeten spelen met energie aan de bal, maar óók als we ’m niet hebben, zodat we de bal snel terugveroveren. Hoge druk, zo veel en vaak als het kan.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties