FC Barcelona voorzitter Joan Laporta is woest en verwijt Real Madrid 'vuil spel'

Sportnieuws
woensdag, 05 juni 2024 om 14:34
copyright proshots 24981470
Dat de twee clubs op het veld elkaars grootste rivalen zijn is al een geruime tijd duidelijk, maar nu blijkt dat de twee teams ook buiten het veld niet elkaars vriend zijn. Voorzitter van FC Barcelona, Joan Laporta, verwijt Real Madrid 'vuil spel' in het onderzoek naar omkoping van de Catalanen rond de aanstelling van scheidsrechters in La Liga.
Het is een belangrijk gespreksonderwerp in Spanje. Barcelona zou namelijk tussen 2001 en 2018 meer dan 6,5 miljoen euro hebben overgemaakt naar het bedrijf van José Maria Enriquez Negreira. Dat is opvallend, omdat hij destijds de vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie was. Daarmee zou de club behoorlijk wat invloed uit hebben geoefend op de scheidsrechtersaanstellingen. Laporta zelf is vrijgesproken. Na de vrijspraak kon de voorzitter het niet laten om even stevig uit te halen naar rivaal Real Madrid. 

Woedend 

Real Madrid was namelijk als 'benadeelde partij' betrokken bij de Negreira-zaak. De club zou hebben verzocht om het onderzoek naar de zaak te verlengen, dat verzoek lijdt tot irritatie bij Laporta. 'Dat Real Madrid zich mengde en het onderzoek met zes maanden liet verlengen, was een heel vuile zet. Ik weet niet waarom ze deze kaart speelden, want Real Madrid is een club die traditioneel wordt bevoordeeld door beslissingen van arbiters.' Hiermee suggereert Laporta dat Real Madrid vaak de scheidsrechter in het voordeel heeft. 

Nog een veeg uit de pan 

Laporta is woedend. 'Ik verwacht veel van ze, maar ik was verrast dat ze de geschiedenis proberen te veranderen. Als er één club is die de voorkeur geniet van de scheidsrechters, dan is het Madrid. En niet Barça. Wij geloven in gerechtigheid en we zullen worden vrijgesproken. Het is een georkestreerde campagne tegen het imago van Barça en om beslissingen van scheidsrechters te beïnvloeden.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties