Engelse clubs keuren maatregel om overvolle speelschema's op te lossen massaal af

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 14:53
fa cup
De Engelse clubs zijn niet blij met de regelwijziging die de Engelse bond FA in wil voeren om de overvolle speelschema's van de clubs tegen te gaan. De bond besloot om replays, wat inhield dat er bij een gelijke stand nóg een wedstrijd gespeeld werd, te schrappen. Dat stuit echter onverwachts op grote weerstand.
Veel spelers en coaches spraken zich onlangs nog uit tegen de overvolle speelschema's, waarna de FA twee weken geleden besloot om replays in de FA Cup te schrappen in ronde 1 tot en met 4. In 2018 werd al besloten om replays vanaf de vijfde ronde te schrappen. Bovendien zou er een langere zomervakantie komen voor de Engelse competities.
Mark Bullingham is de bestuursvoorzitter van de FA en heeft de keuze toegelicht. 'Het nieuwe schema zorgt ervoor dat de magie van de Cup wordt beschermd en verbeterd, wat het voor het hele Engelse spel geldt. De langere zomerperiode maakt ook een broodnodige spelerspauze mogelijk voor de start van het volgende seizoen.'
Twintig clubs zijn echter woest dat hen niets is gevraagd over de maatregel en stellen zelfs dat de magie van de FA Cup niet wordt beschermd, maar juist verloren gaat. In een brief aan de Britse sportminister Lucy Frazer roepen ze op de beslissing terug te draaien. 'We willen de FA Cup redden. Beslissingen worden achter gesloten deuren genomen. Er is een gebrek aan transparantie, consistentie en eerlijkheid. Onze clubs en fans zijn in de steek gelaten', staat onder andere in de brief, die vanuit het Fair Play Initiative is verstuurd.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties