Van der Vaart kan het niet laten: 'Jasper Cillessen zou hier een moord voor doen'

Sportnieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 16:58
copyright proshots 22484753
Rafael van der Vaart heeft in Rondo de draak gestoken met Jasper Cillessen. De analist en oud-voetballer werd tijdens de talkshow geconfronteerd met een ludiek moment uit het voorbije La Liga-weekend, waarbij een keeper met zijn gezicht een strafschop stopte. De glorieuze, maar pijnlijke redding deed Van der Vaart direct aan een Nederlandse doelman denken. De oud-Ajacied kon het vervolgens niet laten en nam Cillessen met een glimlach op de hak.
De heroïsche keepersactie werd zaterdag uitgevoerd door Girona-goalie Paulo Gazzaniga, die het duur moest bekopen toen hij een penalty van Las Palmas wilde stoppen. Het lukte, maar daar was alles ook wel mee gezegd. Gazzaniga bleef volledig groggy achter terwijl de wedstrijd verderging.

Steek onder water?

'Goede redding, Jasper Cillessen zou hier een moord voor doen', was Van der Vaart maandag rap van tong. De analist knipoogde hiermee naar de gretigheid waarmee de NEC-doelman de voorbije maanden zijn doel verdedigt en zijn gram haalt als dat is gelukt. Daar komt wel bij dat Van der Vaart en oud-ploeggenoot Wesley Sneijder al vaker dan eens te kennen hebben gegeven niet zo goed te zijn met de persoon Cillessen, en in dat kader voelt de opmerking ook als een steek onder water. 'Die opmerking is op je eigen conto', reageerde presentator en commentator Wytze van der Goot direct.

'Naar mannetje'

Van der Vaart noemde Cillessen in aanloop naar het WK 2022, toen de keeper maar wat graag naar het WK wilde, een 'naar mannetje' en verwees daarbij naar hun gedeelde periode in Oranje. Eind maart kwam de goalie negatief in de publiciteit toen hij rancuneus reageerde tijdens een interview met een ESPN-verslaggever. Studio Voetbal-collega Pierre van Hooijdonk, die wel vaker met Van der Vaart clasht, nam het toen juist voor de keeper op.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties