Manchester United na waanzinnig voetbalgevecht via Liverpool naar halve finales FA Cup

zondag, 17 maart 2024 om 19:09
copyright proshots 24717139
Het kleurloze seizoen van Manchester United kan nog eindigen met een prijs. De ploeg van trainer Erik ten Hag was zondagmiddag in een thriller met 4-3 te sterk voor Liverpool. Oud-Ajacied Antony liet eindelijk weer eens van zich horen met een zeer belangrijk doelpunt.
United kende een droomstart op Old Trafford dankzij een vroeg doelpunt van Scott McTominay. In een vermakelijke eerste helft waren er kansen over een weer en leek de snelle 1-0 ook de ruststand te gaan worden. Echter waren twee doldwaze minuten vlak voor het rustsignaal genoeg voor Liverpool om met een 1-2 voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Alexis Mac Allister en Mohamed Salah dompelden 'The Mancunians' in mineur.
Al snel in de tweede helft werd duidelijk dat Ten Hag zijn ploeg gemotiveerd kon houden op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Echter viel die pas in de 86e minuut. Invaller Antony draaide in de zestienmeter goed weg en schoot beheerst de 2-2 binnen. Geen replay, maar direct een verlenging op een uitzinnig Old Trafford.
Tekst gaat verder onder de video

Ongekend spannende verlenging

In de verlenging moest United wederom in de achtervolging. Harvey Elliott maakte in de 105e minuut de 2-3 en dus moest er in een kwartier tijd gejaagd worden op een nieuwe gelijkmaker. Die kwam er dankzij Marcus Rashord. Wie dacht dat beide ploegen zich bij de 3-3 stand zouden neerleggen kwam bedrogen uit. Liverpool ging volle bak op zoek naar de 3-4, maar kreeg in de 121e minuut een counter van United om de oren die door Amad Diallo werd gepromoveerd tot doelpunt. De 21-jarige aanvaller mist wel de halve finale op Wembley tegen Coventry City omdat hij met het uittrekken van zijn shirt zijn tweede gele kaart pakte.