El Ghazi op non-actief gezet door Mainz vanwege bericht over oorlog Hamas-Israël

El Ghazi op non-actief gezet door Mainz vanwege bericht over oorlog Hamas-Israël

Anwar El Ghazi is dinsdag door zijn club FSV Mainz 05 op non-actief gesteld vanwege zijn uitspraken op sociale media omtrent het conflict tussen Hamas en Israël. Mainz heeft in een verklaring laten weten dat de club zijn standpunt over dit Midden-Oostenconflict als onaanvaardbaar beschouwt. Dit besluit volgde op een gesprek tussen het bestuur van de club en de speler.

De club benadrukt dat zij respect heeft voor de verscheidenheid aan meningen over dit complexe conflict, maar dat zij afstand nemen van de inhoud van El Ghazi’s bericht. Zijn uitlatingen zijn niet in lijn met de kernwaarden van de club.

Anwar El Ghazi, een 28-jarige aanvaller, had zijn steun voor de Palestijnen uitgesproken op Instagram. Inmiddels heeft hij deze berichten allemaal verwijderd van zijn pagina. Op dit moment is nog niet bekend hoelang El Ghazi op non-actief zal blijven. Over het algemeen fungeert hij als wisselspeler bij Mainz en komt hij vaak in de tweede helft van wedstrijden in actie.

El Ghazi is sinds eind september actief bij Mainz. Vorig seizoen speelde hij nog bij PSV, maar daar had hij een beperkte rol. Anwar El Ghazi begon zijn voetbalcarrière bij Ajax en vertegenwoordigde het Nederlands elftal tweemaal.

Mazraoui ook in gesprek

Noussair Mazraoui, de in Nederland geboren voetballer die interlands speelt voor Marokko, heeft net als enkele teamgenoten ook een bericht op Instagram gedeeld waarin hij zijn wens uitsprak dat de Palestijnen de overhand zouden krijgen in het lopende conflict. In Duitsland, waar Mazraoui uitkomt voor Bayern München, heeft dit bericht voor veel ophef gezorgd. De clubleiding heeft aangekondigd in gesprek te gaan met Mazraoui over dit bericht.

Ondertussen is in Frankrijk een vooronderzoek gestart door de openbare aanklager naar de Algerijnse voetballer Youcef Atal van OGC Nice op verdenking van 'verheerlijking van terrorisme'. Dit onderzoek komt voort uit een vermeend antisemitisch bericht dat Atal op social media plaatste in verband met het conflict tussen Israël en Hamas. De 27-jarige international heeft het betreffende bericht inmiddels verwijderd en zijn excuses aangeboden. Hij heeft op zijn Instagram benadrukt dat hij 'nooit een boodschap van haat zou ondersteunen'.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax Voetbal Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties