EK 2024 | 'Goed nieuws' voor Oranje: sterspeler Polen mist eerste wedstrijd

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 14:50
copyright proshots 25465821
Het Nederlands elftal hoeft tijdens zijn eerste wedstrijd op het EK 2024 geen rekening meer te houden met Robert Lewandowski. De spits en onbetwiste sterspeler van de nationale ploeg liep een spierscheuring op tijdens de laatste oefenwedstrijd van Polen (2-1 winst op Turkije). Op dinsdagmorgen uitte de Poolse staf nog goede hoop dat Lewandowski zondag zou kunnen spelen, maar die update bleek te positief.
De uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal tegen IJsland kreeg maandag nog vóór het eerste fluitsignaal een bittere nasmaak. Teun Koopmeiners viel uit met liesklachten en werd dinsdagmorgen definitief van de spelerslijst geschrapt. Nog doffer was de klap van het definitieve afhaken van Frenkie de Jong.

Vrezen voor het ergste

Hoe vervelend deze last minute-updates ook zijn, Nederland is niet het enige land dat richting zijn eerste EK-wedstrijd met blessure-issues kampt. Ook Polen, zondag de tegenstander in Hamburg, zit flink in de problemen. Robert Lewandowski moet namelijk definitief het treffen met Oranje missen. De voetbalbond laat weten dat de spits in ieder geval niet de eerste wedstrijd kan spelen, waarbij nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig zijn blessure precies is. In het ergste geval komt Lewandowski helemaal niet meer in actie in Duitsland.

Spitsenplaag

Polen kampt met een heuse spitsenplaag, want ook collega-spits Karol Swiderski moest maandag het veld verlaten - nota bene nadat hij verkeerd was geland bij het juichen. Lewandowski's vaste stand-in Arek Milik (Juventus) viel vrijdag uit, en daarmee zijn de nummers 9 nog dunner bezaaid. Krzystof Piatek en Adam Buksa zijn nu de enige twee overgebleven aanvallers in de Poolse EK-selectie.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties