Driessen ziet één Oranje speler duidelijk door het ijs zakken: 'Kan niet meer op die positie'

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 9:58
nederlands elftal
Het Nederlands elftal verloor dinsdagavond met 2-1 in en tegen Duitsland. Na afloop waren de geluiden voorzichtig optimistisch, maar daar kan Valentijn Driessen van De Telegraaf zich niet in vinden. Oranje leek op basis van het spel een knap gelijkspel uit het vuur te slepen, maar niets bleek minder waar toen Niklas Füllkrug de bal millimeters achter Bart Verbruggen kopte. 
'Ik vind niet dat Nederland een goede wedstrijd heeft gespeeld', begint Driessen. 'Ik verwacht veel meer van het Nederlands elftal aan de bal. Ik vond ze verdedigend ook kwetsbaar, vooral als die Duitsers gas gaven. En toen zij dus gas gaven liepen ze er zo doorheen met hun combinatievoetbal. Aan het eind van de tweede helft gebeurde het weer en dan lijdt je uiteindelijk een verdiende nederlaag.' De statistieken lieten achteraf ook zien dat Duitsland met 62% balbezit veel meer de bal had tegenover de magere 38% van Nederland.

Puzzelstukjes nog niet gelegd

Bondscoach Ronald Koeman gaf na de wedstrijd aan dat de puzzel nog niet is opgelost, maar dat je richting het EK ook gaat kijken naar fitheid. Driessen kan zich vinden in de woorden van Koeman. 'Ik mag hopen dat hij redelijk ver is met de puzzel, maar er zijn teveel spelers en systemen die hem niet helpen om die puzzel te leggen. Vandaag kregen Joey Veerman en Jerdy Schouten een kans en dat ging aardig, maar dit is geen PSV-niveau.' De journalist zag wel één speler die duidelijk door het ijs zakte bij Oranje. 'Daley Blind op die positie en dit systeem, kan niet meer.'

Keepersprobleem 

Dé uitblinker aan Oranje zijde was toch wel doelman Verbruggen die met een aantal fantastische reddingen Nederland op de been hield, zelfs de vaak pessimistische Driessen is enthousiast. 'Hij deed het uitstekend, hij keepte heel goed. Zijn eerste taak is ballen tegenhouden en voetballend is hij niet veel beter dan Mark Flekken, maar hij is redelijk rustig aan de bal. Wat dat betreft doen die twee niet voor elkaar onder.' Koeman gaf tijdens de persconferentie wel aan dat er bij de keepers heel erg wordt gekeken naar fitheid. Daarmee lijkt de bondscoach de deur voor Justin Bijlow open te houden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties