Furieuze Koeman laat het er niet bij zitten: 'Ik vind het echt belachelijk'

Sportnieuws
woensdag, 27 maart 2024 om 00:54
copyright proshots 24815259
Op het aankomende EK voetbal mag ieder land 23 spelers in de selectie opnemen. Dit waren er 26, maar de UEFA heeft besloten het aantal met drie te doen verminderen. Dit besluit kan op weinig goedkeuring rekenen bij onder meer bondscoach Ronald Koeman. 'Ik vind het echt belachelijk', laat Koeman weten in gesprek met de NOS.
Gedurende de coronapandemie voerde de UEFA een aantal reglementswijzigingen in. Zo mocht er vijf keer gewisseld worden in plaats van drie keer en mochten de landen tijdens het EK 2020 (dat werd gespeeld in 2021) en het WK 2024 een selectie van in totaal 26 spelers afvaardigen.
Nu vindt de UEFA het welletjes geweest en schroeft het het aantal spelers omlaag naar 23. Koeman snapt helemaal niets van die beslissing. 'Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd. Je ziet bij alle landen zoveel blessures. Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet', zegt de bondscoach na afloop van de verloren oefenwedstrijd tegen Duitsland.

Koeman gaat zich hard maken

'We zijn deze periode met 26 spelers begonnen en we zijn nu met 22. Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken voor het EK. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er wat gebeurt in die negen dagen, wat dan? In deze periode van een week zijn we drie jongens kwijtgeraakt aan blessures, nog buiten Brian Brobbey', gaat Koeman verder die het er niet bij laat zitten. 'Ik ga wel een lobby voeren. Ik had het er ook met Julian Nagelsmann (de bondscoach van Duitsland, red.) over, die vindt dat ook.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties