Van der Vaart en Van Hooijdonk geloven niet in geldigheid doelpunt: 'Ik twijfel nog steeds'

dinsdag, 26 maart 2024 om 23:12
copyright proshots 24816231
Was de kopbal van Niklas Füllkrug wel of niet over de lijn? Dat is de grote vraag na de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Nederland. Oranje verloor me 2-1 nadat de scheidsrechter op zijn horloge doorkreeg dat de kopbal van de Dortmund-spits over de lijn was. Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk denken er het zijne van.
Een punt had Oranje minimaal verdiend tegen Duitsland, maar helaas voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging het mis in de slotfase van het duel met de Oosterburen. De doellijntechnologie wees uit dat de kopbal van Füllkrug in zijn geheel over de lijn zou zijn geweest, maar de analisten in de studio van de NOS zijn een andere mening toebedeeld. 'Ik twijfel nog steeds', zegt Van der Vaart over het discutabele moment. Ook Van Hooijdonk wil er niet aan dat het een geldig doelpunt is. Ik heb nog steeds geen beeld gezien waar je door overtuigd kan zijn', stelt de oud-Feyenoorder.
Na zich er te hebben bij neergelegd gaat Van der Vaart in op de wedstrijd en snapt hij de woorden van aanvoerder Virgil van Dijk. Die stelt dat Oranje recht had op meer. 'Ik snap dat gevoel wel. De tweede helft vond ik ook beter. Tot aan de laatste fase had ik het gevoel dat ze het veel beter onder controle hadden. Duitsland speelde ook geen wereldpot hoor, maar je ziet dat als het even loopt het heel snel gaat en ze levensgevaarlijk zijn.'

Verbruggen blinkt uit

Nederland kwam in de vierde minuut al op een 0-1 voorsprong dankzij Joey Veerman, maar was die marge ook alweer snel kwijt. Dat het lang 1-1 bleef had het te danken aan doelman Bart Verbruggen. 'Ja hij keepte fantastisch. Dankzij hem is het Nederlands elftal heel lang in de wedstrijd gebleven', is Van Hooijdonk van mening. Verbruggen zelf kijkt ook nog terug op het omstreden doelpunt van de Duitsers. 'Ik dacht echt dat ik hem had. Maar de scheidsrechter zei dat er een chip in de bal zit en dat de technologie wel klopt.'