Driessen doet oproep aan bondscoach: 'Hopelijk volgt Koeman zijn voorbeeld'

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 10:15
ronald koeman
Valentijn Driessen heeft in een column voor De Telegraaf een oproep gedaan aan Ronald Koeman. Maandagavond werd definitief de overstap van Arne Slot naar Liverpool bevestigd, en Driessen hoopt dat de bondscoach (eindelijk) een voorbeeld neemt aan de speelstijl die de gevierde trainer bij Feyenoord aanhield. 'Bij zijn presentatie zei Koeman dat hij bij Oranje het voetbal van Feyenoord onder Slot zou nastreven', roept de stellige journalist in herinnering. 'Daar is weinig tot niets van terecht gekomen'.
Driessen maakt in zijn column de balans op van Slots driejarige periode in de Maasstad. De nieuwe trainer van Liverpool had 'ook zo z'n dingetjes' en was dus geen heilige, stelt de Telegraaf-man, maar is wel 'met afstand de beste trainer-coach sinds Ernst Happel' (1969-1973).

Voetbalidentiteit

Voor een voetbaltrainer bestaat er geen grotere verdienste dan het vestigen van een succesvolle voetbalidentiteit, meent Driessen. Die identiteit is geen goed bewaard geheim: het gaat om 'verslavend aanvallend, aantrekkelijk, dominant voetbal' dat de Hollandse School trots vertegenwoordigt en verdedigend spel dus afzweert. Een voornemen dat Koeman wel had toen hij aan zijn nieuwe termijn bij Oranje begon, maar inmiddels 'in een hoek heeft geparkeerd'.

Zoeken naar ideale formatie

'Oranje is te vaak niet om aan te zien en verworden tot ordinaire counterformatie', stelt Driessen. Tijdens het vorige eindtoernooi, het WK 2022, was de journalist dodelijk over de door Louis van Gaal doorgevoerde 5-3-2-stijl. In de voorbije twee vriendschappelijke wedstrijden was Koeman duidelijk nog zoekende naar zijn ideale formatie, waarbij hij tegen Schotland en Duitsland wel met drie aanvallers oefende, maar ook wisselde tussen 4-3-3 en 3-4-3 (met twee wingbacks).

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties