Drama compleet in Kerkrade: Roda JC verliest en ziet Eredivisie-ticket naar FC Groningen gaan

Sportnieuws
vrijdag, 10 mei 2024 om 21:56
copyright proshots 25193383
FC Groningen keert terug in de Eredivisie. In een uitverkocht Euroborg was de thuisploeg met 2-0 te sterk voor Roda JC dat daarmee een krankzinnige week ziet eindigen in een grote deceptie. Er is echter nog een kans voor de Limburgers dat ze een ticket naar het hoogste niveau kunnen bemachtigen.
We gaan nog even een week terug de tijd in. Roda JC speelde vorige week vrijdag tegen Cambuur Leeuwarden en won dat duel eenvoudig met 2-0. Directe concurrent FC Groningen stond lange tijd met 1-0 achter tegen Telstar. Bij een nederlaag van de Noorderlingen zou Roda JC direct promoveren naar de Eredivisie. Honderden supporters bestormden alvast het veld omdat de wedstrijd van FC Groningen in blessuretijd was aanbelandt en iedereen er van uit ging dat het bij 1-0 zou blijven.
Echter scoorde Groningen de 1-1 en sloeg de teleurstelling toe in Kerkrade. Maar luttele minuten na de 1-1 kwam de stadionspeaker met het bericht dat Telstar in de allerlaatste seconde op 2-1 was gekomen. Dolle vreugde en een explosie van geluk in het Parkstad Limburg Stadion. Maar.....stadionspeaker Wim Frijns maakte een foutje. Telstar had helemaal niet gescoord en dus geen feest en geen promotie voor Roda JC.

Roda JC kansloos in direct gevecht

Het karwei moest een week later zelf afgemaakt worden in de 38e en tevens laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Nota bene in en tegen Groningen had Roda JC genoeg aan een punt. Maar de spanning stond er vol op bij de bezoekers en Groningen rook bloed. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam vlak voor rust op 1-0 en meteen na rust werd de 2-0 gescoord. Roda had niets meer in te brengen en droop gedesillusioneerd af. Het feest bij Groningen is ongekend groot nadat het na een jaar afwezigheid weer terug is in de Eredivisie. Voor Roda JC is er nu nog maar één kans: de play-offs.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties