Roda JC mentaal geraakt door fout stadionspeaker?: 'De jongens lachten zich kapot in de kleedkamer'

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 11:00
roda jc
Afgelopen vrijdagavond stond Kerkrade op zijn kop, want Roda JC was gepromoveerd, althans dat dachten ze. Roda JC-trainer Bas Sibum is in een interview met De Telegraaf ingegaan op het unieke moment wat zich voor deed na afloop vab de wedstrijd Roda JC-SC Cambuur wat in 2-0 eindigde voor de thuisploeg.
De ploeg uit Kerkrade dacht zoals iedereen ondertussen wel weet voor een paar minuten dat ze gepromoveerd waren naar de Eredivisie. Stadionspeaker Wim Frijns riep om dat er bij Telstar-FC Groningen was gescoord, waardoor het 2-1 stond voor Telstar wat betekende dat Roda gepromoveerd zou zijn. Dat was echter niet het geval, want er was helemaal niet gescoord en de wedstrijd eindigde in 1-1. 'Van dat hele gebeuren buiten heb ik ook niks meegekregen. Zo zijn supporters. Die beleven het allemaal heel emotioneel. Daar heb ik alle begrip voor. Het laat ook zien hoe groot de hunkering bij Roda JC is om na zes jaar terug te keren in de Eredivisie', vertelt Sibum.

Mentale tik voor de spelers?

Sibum geeft aan dat zijn ploeg geen 'mentale tik' heeft gekregen door het foutje van Frijns. 'Mij wordt de hele tijd gevraagd of ik de ploeg bij elkaar heb moeten rapen, maar dat is totaal niet aan de orde. De jongens zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer over wat ze meegemaakt hadden. Hier hebben we echt geen psycholoog voor nodig. De ploeg is geconcentreerd. We hebben gedaan tegen SC Cambuur wat we moesten doen en we willen dat nu graag doortrekken tegen FC Groningen. We moeten dicht bij onszelf blijven en doen wat we al bijna het hele seizoen doen: een goed niveau halen.'
De trainer krijgt alle verhalen over de 'mentale tik' mee, maar gelooft daar niet zo in en heeft vertrouwen. 'Dat heb ik ook allemaal gelezen. Ik doe daar verder niks mee. Dat soort dingen heb ik niet nodig om mijn ploeg gemotiveerd te krijgen. Artikeltjes ophangen in de kleedkamer vind ik zo old school. Dat past helemaal niet bij mij als persoon en ik ben er het type niet naar om dingen te gaan doen die ik zelf niet zie zitten.' Aanstaande vrijdag heeft Roda JC aan een punt tegen directe concurrent FC Groningen genoeg om alsnog promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties