Dit wordt de opvolger van Cocu bij Vitesse die voor de zevende keer voor de groep komt te staan

Dit wordt de opvolger van Cocu bij Vitesse die voor de zevende keer voor de groep komt te staan

Vitesse maakt de eerste seizoenshelft af met Edward Sturing als hoofdtrainer. Het is maar liefst de zevende keer dat hij de Arnhemse club uit de brand moet helpen. Het is nog niet bekend hoe de positie van hoofdtrainer na de winterstop wordt ingevuld.

De 60-jarige Sturing stond eerder in 1999, 2001, 2003, 2018, 2019 en 2020 als interim-trainer voor de groep. Tussen 2003 en 2006 was hij de hoofdtrainer van de Arnhemmers. Sturing vervangt Philip Cocu, die na ruim een jaar als hoofdtrainer opstapte bij Vitesse. Cocu's assistenten, Chris van der Weerden en Theo Janssen, worden ook vervangen. Tim Cornelisse en Nicky Hofs staan aan de zijde van Sturing.

Vitesse staat in de brand

Vitesse staat na twaalf wedstrijden op de achttiende plek in de eredivisie. De volgende wedstrijd is dit weekend een uitwedstrijd tegen Ajax. Niet alleen op het veld gaat het niet goed met Vitesse. Ook binnen de club rommelt het. Cocu besloot na de 1-3-thuisnederlaag tegen sc Heerenveen op te stappen als trainer. De oud-international nam het heft in eigen hand, zodat het in financiële nood verkerende Vitesse hem geen ontslagvergoeding hoefde te betalen. Ruim een maand geleden vroeg Vitesse de KNVB of de jaarrekening later mocht worden ingediend in verband met een langdurig overnameproces. Een aantal betrokken partijen wil de jaarrekening vooralsnog niet ondertekenen vanwege de onzekere situatie.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties